Hydra over/under clocked kernal with wireless N


Last Updated:

  1. jayno20

    jayno20 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24
    Is there anyway to tell that my phone is actually running at the 1.15 overclock? Also how could I tell that it is under clocked when idle? I just want to make sure things are working smoothly.
     

    Advertisement
  2. yojoe600

    yojoe600 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    2,188
    Likes Received:
    207
    download the system panel app will show you the speeds or look in quadrant system info and it will tell the max and min clock available
     
  3. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    I can't get any of these to work? Phone just hangs on HTC incredible screen. Have to restore. Am I missing something?
     
  4. jwalker87

    jwalker87 Well-Known Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    did you try all 3 of the overclocked kernels? He says to sequentially try them if the first/second don't work.
     
  5. TheWhiteBandito

    TheWhiteBandito Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    295
    Likes Received:
    48
    If you want to know if you have your Hydra kernel installed go to Settings -> About Phone -> Software Information and the third category down is your Kernel version. It will tell you have if you have Hydra installed.
     
  6. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    Sure did, even tried the very last one with no wireless n and overclocked a little less than than the others as I could care less about "N". I just downloaded and tried to install using rom manager. I'm a root newb so I could have screwed something up, but it all appeared pretty simple?
     
  7. TheWhiteBandito

    TheWhiteBandito Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    295
    Likes Received:
    48
    I don't use ROM Manager, but it's really really easy if you just use ClockWorkMod. Put the .zip onto the root of your sdcard, go to the CWM screen and do install from zip, find the hydra kernal zip and then install it, reboot your phone and enjoy!
     
  8. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    I'll try that method, do I have to rename the zip file or anything? Just wondering if there is some "common knowledge" that i'm missing?

    edit: NO GO with the above method either. just hangs on the htc incredible screen, restoring backup now. Guess my phone just doesnt like hydra?
     
  9. rayporsche

    rayporsche Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    9
    the real question is ........where the heck we can get those freeking kernels ? for real !
     
  10. Jonamerica

    Jonamerica Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    158
    Likes Received:
    193
    The site is down... anyone know of another location?
     
  11. TheWhiteBandito

    TheWhiteBandito Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    295
    Likes Received:
    48
    It doesn't need to be renamed. What kernal did you try? I know the site is down right now, but I first tried the Overclock, Undervolt (without wireless N) which was #2 in the list, that one hung as soon as the phone got to the lock screen. So I downloaded the Overclock, Undervolt, with a slight overvolt (without wireless N), that was #4. That one worked. Maybe try the next one like I did.
     
  12. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    I tried 3 different ones, 7 was I think the last one I tried, mild Oc undervolt with no n. Mine won't go past HTC incredible screen. I tried to load a Rom today to and that failed, I gotta be doing something wrong. Have the log and reported it. Weird, I usually don't have issues with this stuff. This one has me baffled, guess I just fail at android ;)
     
  13. ncsttsccr

    ncsttsccr Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    i am having the same issue as you gruss...i haven't tried w/ ROMs but every non-stock kernel i've tried won't get past the htc incredible screen on bootup
     
  14. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    Well at least I'm not the only one, no responses to my Rom thread really. I was hoping it was something simple but I have yet to figure it out. I'm an android newb but there has to be either something simple I'm missing or a slightly different build or something on the phone. I really really want to mess with Froyo so it kind of irks me.
     
  15. Hanneman1011

    Hanneman1011 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    14
    Let me see if i have all of them on my computer. ill get a link....

    Ok Go HERE, Found all of them.
     
  16. Hanneman1011

    Hanneman1011 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    14

    What ROM's are you guys using? Any every phone is different. SOme people will be able to use kernels that some can't. I haven't had trouble with any of them. I know with CM6 i used the 1.15ghz Over-clocked with Undervolt and Wireless N. If you are having trouble with any of them not working. Try using the ones with overvolt. Undervolt will cause problems sometimes. Go on the safe side and use overvolt.
     
  17. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    I'm still standard, nothing fancy besides root. I tried to download different Roms yesterday but mediafire kept bombing on me.
     
  18. leoskullz

    leoskullz Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Not working for me either. Has anyone who overclocked noticed a significant increase in performance?
     
  19. Hanneman1011

    Hanneman1011 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    14
    I have with over-clocked but I used the undervolt kernel.
     
  20. leoskullz

    leoskullz Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Just to make sure i'm doing this right, do I copy the actual .zip onto the SD card and try to install that or do I unzip it first and copy that folder.
     
  21. Hanneman1011

    Hanneman1011 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    14
    Just copy the zip to the card. and then install from sd in clockwork
     
  22. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    Yeah just tried the simplest without n undervolt. No over clock and the same result. Just hung on HTC incredible screen. Maybe my phone doesn't like hydra kernels and that's why skyraider won't work? Any help appreciated folks, at this point root is worthless to me as I have no use for wireless tether other than saying I have it :p
     
  23. mahkee

    mahkee Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I tried all of the overclock versions, and had no luck with any of them. Same experience as last few posters. Heard in some irc channel, that it might be because of the qualcomm SOC manufacturing variance or something... The stock speed with the undervolt kernel is solid for me, and I do use the wireless-n, but isn't it backwards compatible with a/b/g?
     
  24. yojoe600

    yojoe600 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    2,188
    Likes Received:
    207
    yes it will work with all routers
     
  25. potterdood

    potterdood Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    567
    Likes Received:
    26
    I rooted earlier and now I'm trying to get the kernal to work, but when I copy the 1.15mhz kernal, it downloads as a folder and not a zip file, so where is the zip?
     

Share This Page

Loading...