I asked this before... 3G/1X toggle once rooted


Last Updated:

  1. maxwellimus

    maxwellimus Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    I was wondering if there is an app that can toggle 3g/1x once I root my phone? Please let me know! Thanks!
     

    Advertisement
  2. genxgeek

    genxgeek Well-Known Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    135
    Likes Received:
    2
    Check out switch pro on the market. I haven't used it yet but I think I remember it including what you want
     
  3. irishpride

    irishpride Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    561
    Likes Received:
    76
    Switch Pro is great, it's a lot like the Android "power strip", but it gives you a few more options and it does include a switch from 3G / 1X.
     
  4. maxwellimus

    maxwellimus Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    I downloaded and the 3g 1x toggle didn't work. Refunded it.
     
  5. irishpride

    irishpride Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    561
    Likes Received:
    76
    Works great on mine.
     
  6. Legato

    Legato Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    25
    Why are you turning off 3G? Do you not get data in your area? Or are you losing 3G and want to re-establish it?

    In my building at work i lose 3G here and there and have it drop to 1X often. To get back 3G i use the old Blackberry trick of killing my antenna. Then when i turn it back on it will automatically re-establish 3G if it can. To do it on a BB you could turn off the antenna...to do it on my X i turn on airplane mode, then disable it once the radio turns off. I almost always get 3G back doing that.
     
  7. majorcovert

    majorcovert Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    99
    Likes Received:
    15
    You have to make sure you select Data Connection as one of the switches not 3G-2G. 3G-2G will only control APN. Whereas Data Connection with toggle off 3G and allow you to save your battery in low signal areas.
     
  8. jrappy87

    jrappy87 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    9
    open up the dialpad and type in *#*#4636#*#*. go into phone information. change CDMA auto to CDMA only. hit home button.
     

Share This Page

Loading...