i just rooted my hero but i ran into a problem


Last Updated:

  1. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    ok so i just rooted my hero following "the root guide" sticky thread followed everything to a T.(just flashed and fresh 1.1) But, now im getting sum weird pop up notification comes up saying "sorry! the process android.process.media has stopped unexpectedly. please try again." It says that every time i try to take pics or i get txt notification from handcent, i tried searching around the forums and google but couldnt find a answer. ><
    any help would b great thx 4 ur time guys.
     

    Advertisement
  2. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Did you remove anything? How many apps do you have installed?

    Flash your nandroid, check to make sure everything is ok and try again.
     
  3. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    Also, for future reference, please post anything dealing with rooting in the "all things root" sub-forum. Purely for organizational purposes
     
  4. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    by flash your nandroid u mean go into recovery mode< backup/restore < nand restore correct?

    or can i do it from pre kitchen cuz i made a nandroid file with pre kitchen?

    sorry just trying to make sure i dont brick my phone or anything lol so the more in detail the better ><

    EDIT1: i havent installed any apps


    EDIT2: sorry next time ill post all realted root subject in the proper place
     
  5. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Yeah, that sounds about right.
     
  6. uminchu

    uminchu Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    134
    Pre-kitchen can restore the last backup it created.
     
  7. barnacles

    barnacles Well-Known Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    32
    I would suggest restart, home and power to your "bootloader", wipe, and reflash. See if that helps?
     
  8. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    alright i tried the nandroid back up but i still had the problem. ><
    ok i went into boot loader < wipe < but there are 5 things to wipe(data/factoryreset, dalvik-cache, SD ext pertition, battery stats, rotate settings) do i wipe them all or which ones specifically??
     
  9. barnacles

    barnacles Well-Known Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    406
    Likes Received:
    32
    I don't remember those options when doing it.. I assume you'll want the data wipe though. You want to wipe out previous versions before flashing. I didn't do this the first time I flashed and received force close for both sense and phone over and over
     
  10. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    data/factory reset is the one that you want
     
  11. Arty

    Arty Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I was having this issue after installing some new apps I got online. What I did was just go back and uninstall them, one by one, until things worked correctly. It really is easier than flashing the phone and reloading all over again.....


    Just try to think of the last app you installed, and which ones you may have installed that may clash with one another or not be the best thing for your phone.


    Mine was an app killer and a task manager, for reference.
     
  12. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    WOW thx for all your help guys my phone is running like a champ now with zero problems.

    now i had 1 more question, now that im running fresh 1.1 can i wipe and install fresh 2.0c and will it run perfect? or do u guys think i would have the same problem?
     
  13. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    You can try and wipe and install fresh 2.0c if you want. There are still some bugs here and there in all 2.x ROM's. If you want a daily 100% ROM, stick with Fresh 1.1 or another 1.5 for now.

    The 2.1 ROM's (as fun as they are) are not 100% complete as they state. I'm sure someone will try and argue this by saying if you flash this fix and do this tweak you can get it to work. The truth is, you likely can, but if you are new to rooting and want something that you can use daily that is 100%, my suggestion is to stick with Fresh 1.1 with GCK (gumbo custom kernel).
     

Share This Page

Loading...