i5500 with 2.1Support


Last Updated:

  1. lzblovestephy

    lzblovestephy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Samsung I5500 will be out
    this model only 100M ram and 600Mhz CPU
    but It use Android 2.1!!!


    what the **** Samsung? rather 2.1 on i5500 with 100M ram Than update our Galaxy ****!

    I never buy any Samsung Phone in future !!!
     

    Advertisement
  2. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    While I won't commit to that, (galaxy S looks amazing) I will concede that its almost nonsensical to avoid your first flagship android phone for update, giving no apparent reason, as hardware cant be a limitation as we can see, by the tmobile version of the galaxy, and this one, with lesser specs.
     
  3. porga

    porga Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    6
    Where did you seen 100MB RAM, I reead somewhere 256
     
  4. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Seems he misread

    Source

    But the fact that the Tmobile version of galaxy with 192mb of ram and same processor is recieving 2.2 froyo, pretty much explicitly proves that the i7500 is capable of upgrading, the i7500L in my case.
     
  5. sado1

    sado1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    14
    wtf? link or it didn't happen
    if you mean bh2, it's bullsh*t, it will get 1.6 too. and it has 256MB RAM
     
  6. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    http://androidforums.com/samsung-i7500/77954-what-odds-android-2-2-froyo-galaxy.html#post895595

    Already posted and discussed in this forum :/

    Mytouch vs Galaxy Specs

    @128mb of ram.... not sure if that is a typo on GSM arena part or a bad assumption on my part, but my phone which is a i7500L has 192mb of ram listed.
    i7500L

    EDIT: Clarified: Thread on GSMarena typo
     
  7. sado1

    sado1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    14
    WTF, mytouch 3g isn't tmobile's samsung galaxy - tmo's galaxy is called behold 2 while mytouch 3g is tmo's htc magic. Also, see my post in this topic.
     
  8. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    no need to get touchy, i wasn't literally comparing manufacturers i was comparing specs, which are nearly identical.
    And the original mytouch 3g is a 32B variant. The newer limited edition Fender version and the touch slide are 288mb of ram yes, the 32A like the magic here on rogers. But it doesn't say on Tmobiles site that only the new version is upgraded? It says mytouch 3g, not mytouch 3g fender edition, as far as i can read.

    The only models that use the 32B platform are the original T-Mobile myTouch 3G (v1.2 of this phone, released in Feb 2010, switched to the 32A), the Vodafone Magic and the Google Ion developer phone.

    Basically I havent read Tmobile saying to their customers if you bought your mytouch before feb 2010, your out of luck. To me their statement says, mytouch 3g...meaning all mytouch 3g, not just 1.2
     
  9. sado1

    sado1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    14
    lol, then sorry for failing hard, I've always thought it was 32a. Still it makes the thing I've heard interesting - I've heard they're going to put Sense (with mytouch slide's theme) on it and it's impossible to make Sense for such amount of ram... I'm betting 32a's going to get Sense while 32b's without it (or without 2.2 at all?)
     
  10. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    No worries, android fragmentation and the way carriers have been dealing with it, isn't the easiest thing to decipher because its half marketing mixed with half truths... ^^
    Yeah, maybe thats what they ll do, have vanilla for B's and SEnse for A's... but who knows. And there s no excuse for them not upp'ing the BH2 either.. so we ll see i guess. I think maybe 2.1 wouldnt have worked , but with the new compiler in 2.2 they managed to make it work.
    In samsungs case for us i7500's i think the market penetration wasn't enough to warrant them to spend the resources on making a 2.2...or rather they don;t care if they piss us off in the grand scheme of themes, hoping on galaxy S hype ...and increasing turnover.. because lets be fair, they only make money when they sell a phone, not support it.
     
  11. pikacz

    pikacz Guest

    indeed, but they must know that lack of support equals customer dissatisfaction which in turn equals less future customers, they can't be that stupid (or are they?)
     
  12. dryhte

    dryhte Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    28
    Hmmm... I think they assume that their future hardware is so desirable that it will somehow, magically, make up for the customer dissatisfaction.

    Though I can assure you that my next phone is going to be a HTC (only if they'd treat me the same as Samsung is doing, I don't have a clue where to turn to otherwise :) )
     
  13. porga

    porga Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    6
    To Google Nexus One or their next model
     
  14. dryhte

    dryhte Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    28
    That's an HTC too ;)
     

Share This Page

Loading...