ICS + Skype = GREEEEEENSupport


Last Updated:

  1. Legobricke

    Legobricke Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    Well....

    It appears that upgrading to ICS on the Rezound will give fits to Skype...

    After upgrading, everyone I video skype receives a green video image.

    apparently, the only fix is for HTC to make a firmware change...

    Guess I will have to look at Fring!

    Anyone else have this issue?

    Lego
     

    Advertisement
  2. Corki2

    Corki2 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    340
    Likes Received:
    80
    Actually I have. I thought I had a setting messed up . I'm glad it's not a hardware issue.
     
  3. not2gutta

    not2gutta Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    93
    Likes Received:
    3
    I have this issue =/

    Ics
     
  4. fatray

    fatray New Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Same here green screen on the other end. I'm not 100%, but I think it was like that before ICS?
     
  5. Legobricke

    Legobricke Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    Skype ran normal on GB.

    I use to use it all the time....

    I hope Fring or Tango are just as good if not better...
     
  6. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator Moderator

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    22,105
    Likes Received:
    7,418
    A lot of times after a major OS upgrade you will need to uninstall, then re-install. The reason being that the apps are right now the GB version. An OS upgrade only modifies the OS, system files. The app still thinks you are running the old OS. I'd be willing to bet if you uninstall it then re-install it will completely fix your issue (unless of course skype has specific ICS issues of course)
     
  7. TrueMetalGeek

    TrueMetalGeek Well-Known Member

    Joined:
    Dec 22, 2011
    Messages:
    97
    Likes Received:
    5
    I don't use Skype that much. But after reading this thread I decided to try it now that I installed ICS and sure enough, the other person sees me as a green screen.

    I uninstalled and reinstalled Skype and it is still messed up.

    Also when I went to the APP store to get Skype again I noticed that most of the user ratings were 1 and 2 stars. Skype is not doing well for Android right now.
     
  8. Legobricke

    Legobricke Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    What is funny, Skype claims the issue is with Google...

    Yet, I haven't heard of anyone else outside of the Rezound with the problem...

    Fring and Tango work fine... no GREEN issue.
     
  9. wvdavid

    wvdavid New Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    I have been using Skype on my Asus Transformer Tab running ICS and there is no problem with green video. It's an issue with the Rezound.
     
    NightAngel79 likes this.
  10. Legobricke

    Legobricke Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    Yeah...

    I hear ya on that... Skype claims that the Rezound is not officially cleared device, yet it work perfectly until ICS was released....

    But, that being said.... Fring and Tango work perfectly... So, it has to be something in Skype that is not happy with the drivers in the Rezound.

    Lego
     
  11. unbiasedmetal

    unbiasedmetal New Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    My green screen is YouTube, and video player, both factory apps on the HTC Raider, cannot uninstall app, just updates. Couple games I play have the same issue as well.

    Mx player fixes this with the option to switch from hardware accelerator to software accelerator. Hardware = green screen.

    No idea how to resolve this. Has all the the tech supports I've called stumped too. (They've never heard of this issue before...)
     
  12. acejavelin

    acejavelin Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    875
    Likes Received:
    252
    I am not familiar with this device, but does it use Ice Cream Sandwich? If so, to disable apps you have to uninstall updates then a "Disable" button should appear. Also, check the Settings-Developer Options for a setting called "Force GPU Rendering" and change the current setting and try it.
     
  13. Legobricke

    Legobricke Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    The issue is with ICS on the Rezound....

    Yet it only caused the green screen for me in Skype...

    It is a google issue on this device.

    Now, I have installed the ICS global RUU and it and it corrected the issue for me.

    Lego
     
  14. acejavelin

    acejavelin Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    875
    Likes Received:
    252
    Got it... at least you got it taken care of.
     
  15. unbiasedmetal

    unbiasedmetal New Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    @acejavelin

    from what i could find out, the "raider" model does NOT use ICS, i went so far as to even disable flash player, which was futile, since the apps won't play vid's without it enabled. uninstalled all flash player updates, restarted phone, opened app, still same issue.
    performed hard reset, as well as factory reset both with auto updates and backup/restore turned OFF... still have green screen issues.

    (just this morning upgraded phone to HTC One X, it does have ICS, and no issues, flash player updated to 11)

    is it possible to install ICS onto the device if it didn't come with it from factory?
     
  16. acejavelin

    acejavelin Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    875
    Likes Received:
    252
    Possibly, although unless there was a factory ROM of it the chances are slim. Remember to use only a ROM that is specific to your model, phones are not like PCs, the firmware/OS is VERY specific to the device. If you can find it (Google says that the Raider did have an ICS upgrade) you should be alright, but a few searches turned up nothing... :/
     
  17. welbinator

    welbinator Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    581
    Likes Received:
    44
    google hangouts
     

Share This Page

Loading...