If I Were to Factory Reset...Support


Last Updated:

  1. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    After getting the 2.2 update, my phones battery life has changed drastically for the worst and my phone lags as well...if I were to factory reset, what would I have to do to prepare myself for it?


    I know that all of my contacts are tied to my google account, but what about my apps? Before I reset, should I make a list of the apps that I have and then re-download them?

    What about the Swype beta installer that I have? I don't want to lose that >.<

    Would back-up assistant help any?


    Thank you in advance!


    :D
     

    Advertisement
  2. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Well-Known Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    932
    Likes Received:
    242
    AppBrain is all you need.
     
  3. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
  4. waynester

    waynester Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    677
    Likes Received:
    65
    you will need to uninstall and reinstall swype
     
  5. killadanny

    killadanny Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    847
    Likes Received:
    102
    Syncs your apps so they can be installed again ;)
     
    MariposaNegra17 likes this.
  6. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1

    ooooooooOOooohhh....Thank you :)
     
  7. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    Will it remember the Swype installer as well???
     
  8. merx

    merx Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    1
    YanksFan Im using app brain and i did factory reset, but i dont understand... It wont show my apps on the phone. My list on appbrain website is how it was before factory reset, but how do I get these things back on my phone??
     
  9. superchaos

    superchaos Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    486
    Likes Received:
    36
    I got swype back after a reset. Just log into the swype site with the username and password you used to get swype.
     
    MariposaNegra17 likes this.
  10. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1

    Okay, thank youuu:)
     
  11. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    What should I do about the pictures on my phone? >.<
     
  12. merx

    merx Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    1
    you got an sd card?
     
  13. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    Yeah, just put them on there? =P


    Is there anything else that I should worry about? lol
     
  14. StaggerLee

    StaggerLee Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    24
    I'm thinking more and more that I would like to do a factory reset as well.

    What do you actually lose when you reset? Would I lose all my settings? I've tweaked this thing so much I'm not sure I can remember half of my settings...lol

    Would I lose all my text message strings? No big deal there...

    As far as apps go...do I even need Appbrain? I thought the market remembered all my downloads under the download tab?

    I have a couple non-gmail email accounts...would I have to set them up again?

    Would my SD card get wiped? I guess I can just remove it before I reset.

    Thoughts?
     
  15. killadanny

    killadanny Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    847
    Likes Received:
    102
    you will lose all settings, apps, but your sd card should remain untouched.
     
  16. merx

    merx Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    1
    Ya all settings and apps are gone. I just did it. Not having the best of time though haha wish there was a way I couldve backed up everything on the phone.
     
  17. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    What about backup assistant? What does that do?
     
  18. killadanny

    killadanny Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    847
    Likes Received:
    102
    Backs up contacts
     
    delux5017 and MariposaNegra17 like this.
  19. StaggerLee

    StaggerLee Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    24
    does the market remember my apps or do I NEED appbrain? I'm pretty sure the market remembers, but not positive...
     
  20. RWCouck

    RWCouck Active Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    What about paid apps? Do I have to repay or will the info be saved under my email account?
     
  21. killadanny

    killadanny Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    847
    Likes Received:
    102
    Yes it saves the app list but in my experience it only shows you once :(

    the only ones that remain are payed apps and they can be downloaded multiple times :)
     
    StaggerLee likes this.
  22. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Well-Known Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    932
    Likes Received:
    242
    I don't think the Market remembers, but I can't say for sure since I went right to AppBrain.

    Here's what you do.

    Install AppBrain and create an account. Sync with AppBrain. Factory Reset.

    After you reset, download AppBrain and Sync. Go to the website and sign in. Click "My Apps."

    You will see your Apps Lists on the left-top. It should say "Apps on the HTC Droid Incredible." It'll have 2 lists (one since the reset, one from before). Find the one that has all your apps pre-reset and "Select All." Add to list (and choose the other list).

    Go back to AppBrain on phone and Sync.

    Now you should see all your apps waiting to be installed. Click "Perform Installs" and you should know the drill from there.
     
    merx and StaggerLee like this.
  23. StaggerLee

    StaggerLee Well-Known Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    24
    Next question...and I'm sure it's been answered so my apologies in advance...

    How exactly does one reset the phone? I've never done this before...
     
  24. RWCouck

    RWCouck Active Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    What about contacts? If they r saved under my gmail then will they just come back up? And if so is there a way to change the contacts from phone to gmail? I always chose phone bc i didn't know why I should save to gmail. I just dont want to have to really input all my contacs.
     
  25. killadanny

    killadanny Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    847
    Likes Received:
    102
    menu, settings, sd card and phone storage, factory reset
     

Share This Page

Loading...