Im at JFv1.51 and its bugging me about updateing to android 1.5 plz help : (General


Last Updated:

  1. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Hello good people of Androidforums

    Im a prowd owner of a the USA version of Android TmobileHTC G1 i rooted my phone last nite went from 1.5 offical to 1.0 RC29 than rooted my phone and updated to JFv1.31 and it wasnt asking me to update at all than i installed the Radio Update and the JFv1.51 and its asking me to do Android system 1.5 updates and it keeps buggine me anyone kno how to force stop this or turn it off thru the terminal or telnet or anyway i would be so greatful cause im reading that Tmobile can force it to update on your phone against ur will.....i dnt want that after i did all that work to get it rooted/jailbroken or w.e u wanna call it so ya thx and if u need more info ill provide it just ask and sry if im in the wrong section of the forum asking this question ill move if i have to thx all : )
     

    Advertisement
  2. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78
    This is a known bug in his US build go here JesusFreke\’s AndBlog .... he explains it and how to fix it
     
  3. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    ooo ok so its not just me ok good thx alot mod much appreciated wish me luck : ) and thx for answering so fast thx alot
     
  4. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    yo noonehereyet have you tryed any of these methods or kno anyone that has tryed any of them that work and make it stop all together? if so which method works let me kno thx in advance
     
  5. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    most of us have moved on to other builds from other devs but im pretty sure if you use his ADP1 build you wont get the error/request, (this one: http://www.getyourdroidon.com/root/JFv1.51_CRB43-ADP.zip )
     
  6. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Ok few questions before i do that

    1. Whats the diffrence between the version i have and the adp1
    2. Is it going to change nething or wipe my phone
    3. I always see people say wipe your phone than reinstall do they mean when u press and hold Home and Power button when u start the phone that wipe or a complete wipe and does it wipe your phone or just wipe and reinstall JF
    4. Whats the nanobackup for and should i make one
    5. and do i just have to install it like any other update thru the home+power button than Alt+L than Alt+S or do i gatta do some other stuff
     
  7. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    1) that build is based on the Android Developer phone instead of tmo - G1

    2) you dont need to wipe just reflash it...

    3) NO you do not need to wipe... when they say wipe they mean ALT+W or factory reset...

    4) the nandroid is to create cloned images of your phone for an exact restore if you mess it up beyond fixing... and you should always back up your stuff computer phone or otherwise....
     
  8. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    ok cool so if install this adp its really no diffrent from what im useing now no major changes and its not ganna wipe my phone correct? its just ganna be like another update just shut down my phone hold Home+Power button till it starts then Alt+L than Alt+S and thx for shareing the info ill make a nanobackup before and after i update my phone and by reflash u mean?
     
  9. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    actually you dont even need to do the ALT+L that is just to display text in the recovery... and no you probably wont notice any difference in how the build looks or runs...
     
  10. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    thx for all the help man just 1 more question and im outta ur hair for now : )
    what did u mean by reflash just wanna kno so im not confused
     
  11. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    reboot holding home+end call buttons then when in recovery flash your build by hitting ALT+S when its complete hit home+back buttons to reboot...
     
  12. RanT476

    RanT476 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    o ok reflash just means installing the update.zip file you have in your sdcard oo ok i just call it update haha but yea man thx for all the info and all the tips much appreciated cant wait for the crc1 i was ganna wait for it but that update crap is annoying and im scared of hitting it by accident and ur a good mod man thx for the continuious help u get a 10/10 in my book : ) thx alot man till next time
     

Share This Page

Loading...