I'm giving up on HTC Sync. Angry.


Last Updated:

  1. jimeller

    jimeller Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23
    Thats it, ive officially given up trying to get HTC Sync to work with my phone. I have windows 7 installed, and ive tried the workarounds about installing vista drivers etc, but whatever i do it just wont work.

    it really p***es me off that HTC Sync doesnt work straight out the box. its 2009 FFS! i should just plug in my phone and it works instantly.

    anyway, i love my hero, but i hate HTC for not making a Win 7 driver.

    The ADB wont install for some reason, despite the fact ive followed the "fixes" to a tee off the net. Its really annoying.
     

    Advertisement
  2. AndroidEd

    AndroidEd Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Did you go to the Devices and Printers options and installed the driver?
    I used to have the problem, but fixed it.
     
  3. jimeller

    jimeller Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23


    yep. followed the fix to a tee, but it still didn't work. i'm trying this one last time as i speak from a different source, but it appears to be the same fix......
     
  4. AndroidEd

    AndroidEd Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Is yours 32-bit or 64-bit. Mine didn't fix with that way, I did a diff way, which I forgot, and worked.
    HTC should def. make win7 drivers for us. And I support you on "its 2009 FFS! i should just plug in my phone and it works instantly".
     
  5. jimeller

    jimeller Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    409
    Likes Received:
    23
  6. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,390
    Likes Received:
    16,501
    Glad you finally had success. IMO it's inexcusable to release an updated application several weeks after Windows 7 shipped without the requisite drivers. The framework was available to hardware manufacturers months in advance, and most of them had Win7 drivers available before the OS launched.

    Mind you, even having Windows 7 drivers is no guarantee of hassle-free hardware installation. Yes Saitek, I'm talking about you! :mad:
     
  7. AndroidEd

    AndroidEd Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Agree'd. Someone needs to inform them about it.
     
  8. MisterTea

    MisterTea Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    OK... Just open HTC Sync on your pc then plug your phone to your pc. Finally just slide down the notifications barre on your phone and activate htc sync ...
     
  9. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    +1 :cool:
     
  10. MisterTea

    MisterTea Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    In fact every tutorials tell you to install htc sync with vista drivers and to plug your phone but they just miss to tell you about the activation on the phone. It was the trigger for me ^^
     
  11. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,390
    Likes Received:
    16,501
    None of this helps when the installation won't complete correctly though, which was the reason for this thread. ;)
     
  12. pinkeyes

    pinkeyes Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
  13. NewYorkLaw

    NewYorkLaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    That method (in the link) requires an install onto a vista machine and then copying some of those files. For those without vista, what's the workaround?
    My hero is seen by win 7, and I can mount it and copy files to/from it, but htc sync just won't connect...

    Pete
     
  14. MisterTea

    MisterTea Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    I dont want to be rude but come on the workaround and files you need are in the first results in google :/
    My tip was for those who searched well but didn't figure out they had to activate it on the phone... :rolleyes:
     
  15. goku4ever

    goku4ever Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Ive tried everything mentioned in this thread and more. It still doesn't work for me.
     
  16. scohina

    scohina New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Once you go Mac, you never go back. Everything works!
     
  17. Bhav

    Bhav Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    180
    Likes Received:
    2
    HTC Sync on Mac....oh wait :rolleyes:
     
  18. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,390
    Likes Received:
    16,501
    Did you install the latest version (v2.0.8) of HTC Sync? I tested it a few days ago on a freshly-installed Windows 7 32-bit and the drivers were correctly copied and installed. It's still borked for users of the 64-bit OS though.
     
  19. NewYorkLaw

    NewYorkLaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Yes, I've installed 2.08, but it won't connect. Although, as previously stated, my computer sees the hero when I mount it to transfer files manually.

    To the guy in France who did not mean to be rude, I took your suggestion and tried those files, but they did not make it work either.

    Pete

     
  20. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,390
    Likes Received:
    16,501
    What flavour of Win7 are you running Pete, x32 or x64?
     
  21. NewYorkLaw

    NewYorkLaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    32, though my processor is 64, so I was considering switching. Would that make a difference here?

    Truthfully, though, it's not all that important to me that the sync works. The only reason for my trying initially to do it was so my wife could use outlook to send out our Christmas cards. Ultimately, I accomplished the same thing using a third party program (free trial) of companionlink, which got all our contacts into outlook from google. I figure eventually we'll get the sync to work - at least hopefully before next Christmas - and we'll be able to sync properly. companionlinks' trial is only good for about 2 weeks, I think!

    (good product, by the way, Companionlink. I highly recommend it, it worked very well and even sync'd our contacts' photos).

    Pete
     
  22. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,390
    Likes Received:
    16,501
    Not to HTC Sync, that's for sure. For general use though, it's the mutt's nuts. Photoshop loves having 8GB of memory to play with. :)

    Anyway, back to the problem...

    Take a look in C:\Program Files\HTC\HTC Driver and let me know if there's a Driver Files folder inside and what (if any) the contents are, will you?
     
  23. kwif007

    kwif007 Active Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    im on windows 7 starter and it wont work arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
     

Share This Page

Loading...