increase your 4g speeds!Tips


Last Updated:

  1. mikebz5

    mikebz5 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    6

    Advertisement
    v01rider and EVOLICIOUS like this.
  2. brushrop03

    brushrop03 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    35
    Nevermind....
     
  3. overclock

    overclock Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    123
    Likes Received:
    20
    v01rider likes this.
  4. jpixton

    jpixton New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    You all are lucky. Here in San Francisco Bay Area, we don't get 4G and from the map on Sprint's website, it looks like we won't have it for a long time. Modesto does. Fresno does. Visalia does. We don't. Go figure.
     
  5. EVOLICIOUS

    EVOLICIOUS Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    31
    WOW! this really worked they reduced our 4g signal well not really there testing in my area, this mod is pulling in 4g inside my house! i clicked your thanks button hard!!
     
  6. CSWTEXAS

    CSWTEXAS Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    What and how do I find my MSL

    Thanks
     
  7. v01rider

    v01rider Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    985
    Likes Received:
    169
    call sprint customer support after 10p. ask for your msl. you shouldnt have a problem getting it.
     
    CSWTEXAS likes this.
  8. 81_

    81_ Banned

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    388
    Likes Received:
    39
    placeholder
     
  9. mkampy

    mkampy Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    24
    But wait... how does this increase speeds?

    I get that it increases the length of time you keep signal, but how does it improve speed?
     
  10. bvbull200

    bvbull200 Banned

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    999
    Likes Received:
    197
    When I dial ##DATA#, nothing happens. The dialer goes back to being blank.

    Unrooted w/OTA 2.2.
     
  11. mikebz5

    mikebz5 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    6
    I havent a clue but it works. I even reset back to defaults just to check it and sure enough my speeds slowed down.
     
  12. 81_

    81_ Banned

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    388
    Likes Received:
    39
    Its ##data##
     
  13. B_Will

    B_Will New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    No. You were correct the first time. It is ##data# Make sure your phone is in debugging mode. Try a soft reset as well.
     
    bvbull200 likes this.
  14. bvbull200

    bvbull200 Banned

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    999
    Likes Received:
    197
    No it isn't.

    Thanks. Debugging fixed it. I just need to get my MSL, now. I usually leave debugging on, but I must have forgotten to turn it back on after a hard reset a few days ago.
     
  15. chadism

    chadism New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Correction...Fresno does not have 4G, and I have not seen any plan to bring it here. If you have different sources, please let me know.
     
  16. mkampy

    mkampy Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    24
    Ok I finally got my MSL and made the changes, Now I have to wait until I can get back to a known 4G area & makes some tests.... I will try to let you know the results .
     
  17. mkampy

    mkampy Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    24
    Well after a full day of using the new settings, I must say I am not impressed. In fact I got some of the slowest 4G speeds ( according to speedtest.net).

    It was fun however getting into the settings of the phone though...
     
  18. DM101

    DM101 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    What site do yall recommend to test speeds for free?
     
  19. MonkeyBoy2000

    MonkeyBoy2000 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    4
    Damn ! I was hoping that this could fix some of my own ( horrible ! ) fluctuation issues.

    I'll still try this out, but I'm going in expecting this not to work.

    Thanks anyways to the original poster.
     
  20. HoLs

    HoLs Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    There's 4G in Fremont already. Just not on the Sprint map yet.
     
  21. Sauk

    Sauk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    4
    Did not help me, not even get a better signal. :(

    Oh well
     
  22. jgdynamics

    jgdynamics New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    my numbers are all different from the ones that it says... i had 13 all the way down..?
     
  23. cabbie

    cabbie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    553
    similar situation here. had 10 for all the entries he lists...not -89, 2, etc.

    odd
     
  24. rsa

    rsa Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    142
    Likes Received:
    24

    Mine was the same as yours, the number 10 on everything. I really don't understand it either. :(
     

Share This Page

Loading...