Installing a custom ROM...


Last Updated:

  1. Zdidge

    Zdidge Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    2
    Once I root my Epic, I want to double check on how to install a custom ROM. I want to install a custom ROM based on DK28...

    I just recently did the manual install of the leaked Froyo a few days ago. So, I don't need to use Odin to flash the lastest DK28 Modem, right?

    So, all I need to do is wipe data 3 times, and wipe the cache 3 times, and then install the ROM? Is it really that easy?

    By the way, I am thinking of installing the Quantum ROM...
     

    Advertisement
  2. swanysto

    swanysto Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    15
    Do you have the link to the DK28 install you used? I am guessing it was the stock which upgrades the modem and such. If that is the case than flashing a ROM should be pretty simple.

    If you go to Settings > About Phone > Baseband version it should say DK28 at the end.

    If this is the case, it is a matter of you downloading the .zip file from Quantum ROM's page. Once you download it, hook your phone up to the computer, put it in storage mode, and move the zip file from your computer to your SD card.

    Turn your phone off and let it sit for about 20-30 seconds to make sure it is completely shut off. Hold down the lower volume button, the camera button, and then the power button. This should bring you to a screen with green writing.

    Once there, clear the stuff you mentioned 3 times each. Don't forget the dverik or whatever the name is. You need to clear that 3 times as well.

    Than go to "install zip from sd". Find the Quantum zip and click on it. Give it about 10 minutes or so and you should be quantum flashed.

    I am not responsible if you mess up your phone, but I will try and help if you have questions.
     
    qbking77 likes this.
  3. Zdidge

    Zdidge Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    2
    I did a manual install of Froyo. I used the leaked version that was here on the phandroid front page from a few days ago, using their instructions. It was super easy to do.

    It does say DK28 in settings.

    I don't need root access to do this?
     
  4. swanysto

    swanysto Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    15
    You should have root access if you installed that. If not you need to go to this page and install the root+clockwork. Those directions should be simple, but if you need clarification just ask.
     
  5. yogi2000

    yogi2000 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    9
    do you know if the one-click root will work for leaked versions of 2.2? is there any risk of updating and then not being able to re-root right away if necessary?
     
  6. JDubbleTrouble

    JDubbleTrouble Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    8
    The easiest way for me was actually after I flashed stock to wait for the offcial ota but got bored so I rooted DI18 nandroid back up and flashed dk28 based quantum 2.1 which is over at xda
     
  7. yogi2000

    yogi2000 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    9
    ah ok, that's exactly what i want to do, is end up with dk28 Quantum. when i look at Quantum at xda, it says it requires the dk28 modem already installed, and that is where i'm stuck. i'm rooted on stock di18, and i tried flashing stock 2.2 dk28 but i got an error.
     
  8. JDubbleTrouble

    JDubbleTrouble Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    8
    are you flashing a zip or flashing using odin?
     
  9. yogi2000

    yogi2000 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    9
    i was doing it using zip in clockwork recovery mode.
     
  10. JDubbleTrouble

    JDubbleTrouble Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    8
    thats a method im not sure about to me it feels a lil safer to flash the dk28 modem with odin you can find the file over at xda if you search ACS Dk28 if your not familiar with the process just ask i might be able to help you through it
     

Share This Page

Loading...