Is autocorrect really this bad?Support


Last Updated:

  1. BBOOZE

    BBOOZE Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    3
    Maybe I'm missing something. I'm test driving a T-Mobile G2 this week to see if I want to bail on the iPhone.

    I've looked everywhere in settings and it looks like autocorrect is on but it simply NEVER works. I mean, it doesn't do anything. Sometimes it will substituted "can't" for "cant" but beyond that nothing else. Please tell me this is Froyo's best effort?
     

    Advertisement
  2. Ceiling Fan

    Ceiling Fan Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    If you're using the hardware keyboard I agree... the lack of a good spellcheck sucks
    But swype does a great job of giving you suggestions while you type


    HSPA+ and a carrier other than AT&T should be reason enough to switch.
     
  3. Eazail70x7

    Eazail70x7 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,612
    Likes Received:
    108
    Try downloading the htc keyboard. It uses auto correct for the hardware qwerty as it would for the soft qwerty. Google "htc ime apk"or something similar
     
  4. Hegemony

    Hegemony Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    23
    Are you talking about autocorrect when using the hardware keyboard? If so, then it's working as designed. It doesn't alter words when you type them on the physical keys, just adds punctuation.

    The software keyboard will make use of autocorrect. Some alternate keyboards like SwiftKey seem to be able to offer corrections on the hardware keyboard, but I've never tried.
     
  5. BBOOZE

    BBOOZE Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    3
    When I use the virtual keyboard it autocorrects/suggests words just fine using the Android Keyboard when I'm text messaging or writing email. But when I do searches on the phone from the home page it doesn't do that. Actually I think I was on the Swype keyboard before trying to type the regular way and that's why it wasn't autocorrection.
     
  6. Hegemony

    Hegemony Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    23
    Also how it's supposed to work. It doesn't autocorrect search terms. People search for non-dictionary things all the time. It would be annoying if it was always changing the words you typed in there.
     

Share This Page

Loading...