Is it bad my recovery comes up with a red exclamation mark?


Last Updated:

  1. imwithalwood

    imwithalwood Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    My phone works fine. Aside from rooting troubles, it boots up perfectly. Im on hboot 1.47 and want to root so I've been experimenting with it. ANyways, I boot into recovery mode, and all that came up was a picture of an eris with a red exclamation mark on it. What does this mean?
     

    Advertisement
  2. PMTerp

    PMTerp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    9
    Having the same problem. I think I may have rooted (I know that I should know but I don't). I have saved a rom to my sd card but if I hold the vol up and power I get the triangle with the exclamation mark? Anyone know whats going on?
     
  3. erisuser1

    erisuser1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    1,644
    Likes Received:
    759
    This image? (#1 icon_error.png)

    [​IMG]

    That is normal for a Leak-V2, Leak-V3, or OTA-2.1 phone. With that graphic showing on the screen, if you press Vol-UP+End/Power simultaneously (again!), you will see the HTC "production" recovery menu.

    I wouldn't select any of those menu items, if I were you.

    Perfectly normal if that is what you are seeing.

    eu1
     
  4. thenestor

    thenestor Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    1,038
    Likes Received:
    316
    If you're rooted and you're seeing that when you boot into recovery, I think that means you didn't install Amon's Recovery image (item II in the rooting instructions).
     
  5. PMTerp

    PMTerp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    9
    My error is different. Mine is the little droid guy standing next to a triangle with a yellow/orange exclamation mark. I am rooted according to everything I read but I think you are correct that I did something wrong in the 2nd step. Does this mean I can't load other roms?
     
  6. erisuser1

    erisuser1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    1,644
    Likes Received:
    759
    I think you mean this image, yes?

    [​IMG]

    The above image is the same between the Leak-V1 and the Root-ROM.

    The images used in the recovery boot changed at Leak-V2 and onward from there.

    So, the fact that you are seeing that does not uniquely identify what state you are in - it could mean that you either have the Leak-V1 ROM on your phone or the Root ROM. (You would not see that image if you had a 1.5 phone and accepted the OTA-2.1).

    You said you attempted rooting, so, if you have the 1.49.2000 S-OFF bootloader then it is certainly possible for you to install Amon_RA's recovery and get on with getting a decent ROM onto your phone.

    eu1
     
  7. MrDangerous

    MrDangerous Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    534
    Likes Received:
    57
    I think they should bold print the part about installing Amon Ra. It is essential in my opinion.
     
  8. PMTerp

    PMTerp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    9
    SWEET GEORGIA BROWN!!!! Went back and redid step #2 (this time copy/pasted commands instead of typing them in) and it works. I'm rooted and changing roms as we speak. Picked up EvilEris2 going to give that a whirl, then possibly going back to the 1.5 to get rid of this pesky no sound bug. Thanks for the help ya'll
     

Share This Page

Loading...