Is there an app that helps you get better signal?


Last Updated:

  1. adampena21

    adampena21 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Is there an app that allows you to use other networks, towers, etc. to get better signal on the hero.
     

    Advertisement
  2. VinceO

    VinceO Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    6
    Yea, your PRL, update it.
     
  3. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    other than the PRL, I don't believe there's an app for that. It'd be nice if there was a way to choose whether to roam or not, because more often than not I get better service on Verizon at home than Sprint, but it chooses the tiny bit of Sprint service most of the time...
     
  4. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    i got an airwave running at my house so i get full bars all day everyday
     
  5. VinceO

    VinceO Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    106
    Likes Received:
    6
    Thanks for reminding me, I need to pick one of those up.
     
  6. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    i got mine free and no monthly charge (called cs told them i wasnt getting a signal in my house and they sent it right out )
     
  7. adampena21

    adampena21 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I just thought id ask, since someone told me they were using an app like that. but he has a palm pre. I couldnt imagine a pre having an app that android wouldnt. What is an airwave? Sorry for all the questions, im a newbie!
     
  8. cc82

    cc82 Active Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
  9. Puffy

    Puffy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Prl?
     
  10. Puffy

    Puffy Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    I'm either getting 1 bar or nothing. Lots of dropped calls, and data is a joke.
    So they did this for free? I have two phones on unlimited everything.
     
  11. Frantic Ferret

    Frantic Ferret Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    96
    Likes Received:
    1
    SETTINGS/SYSTEM UPDATES/UPDATE PRL

    Tells the phone what towers to use. Since the towers are always changing it should be updated every so often.
     
  12. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    Hmm, wonder if they'd do the same thing for an employee plan lol
     
  13. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22
    call retensions dept and tell them you have bad service in your house and if they cant remidie it your gunna cancel there is no sence in paying for service if you cant use it right (be sure and be nice and polite with cs it gets you alot farther along then being an ass)
     
  14. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    86
    Unfortunately, my girlfriend says it wouldn't work to call them (probably doesn't help that I've only been with Sprint since October). That, and my home uses satellite internet, which the Airave doesn't work with...so no go
     
  15. ChrisG27

    ChrisG27 Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0

    Retensions dept ? Is that a special number or can I get it by calling the regular CS number?

    Thanks
     
  16. 702DROID

    702DROID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    582
    Likes Received:
    22

    cant find the number right now but yeah you just call normal cs and ask them to transfer you
     
  17. TF1984

    TF1984 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    676
    Likes Received:
    277
    Call normal cs, listen for prompt that says "cancel service" I got mine for free this way as well after normal rep tried to chargesme for it.

    I also said the same thing, I'm cancelling if i can't figure out how to get better service. Pretend you've never even heard of the airave. Works lile a charm, they'll get so excited that they "won you back"
     

Share This Page

Loading...