Is your WiFi a bit unstable/flaky?

Last Updated:

  1. tliebeck

    tliebeck VIP Member VIP Member This Topic's Starter

    Dec 6, 2009
    Likes Received:
    Hi all, I just wanted to ask if anyone else has experienced slight instability in the WiFi of their Droid. Mine seems to do the following on various different networks (all of which happen to be secured with WPA2/AES):

    • * WiFi driver "crashes" after disabling and then (attempting to) re-enable WiFi. It appears to not shut down properly, as the status message in the Settings menu will remain as "Turning off...". The only solution I have found is to turn the phone off and then on again (it will shutdown properly).
    • * WiFi remains "bound" to a previous network after leaving a location and traveling several miles away
    • * WiFi stops working, but remains active (still showing good signal). Starting and stopping WiFi cures this issue. Small chance that a contributing factor may be other computers using WiFi.

    The second and third issues may not be the Droid's fault, but rather the consumer-grade WiFi networks themselves.

    I'm just curious if others have seen similar issues, or if I should have the phone replaced. It is a week 40 unit, but has been otherwise perfect.

  2. dmodert66

    dmodert66 Well-Known Member

    Oct 24, 2009
    Likes Received:
    I have this issue from time to time. Mine usually happens when it shows full bars (gets stuck that way). Starting and stopping it fixes same as yours...

    It doesn't happen often enough to be more than a minor annoyance, but it would be nice if they fix it... (Unless it's as you said, and it's the network's fault)...
  3. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Dec 8, 2009
    Likes Received:
    I know this probably doesn't help, but the WiFi on my DROID works exactly as I expect. I do not experience the things you're describing. My DROID toggles seamlessly between WiFi and 3G ... at home or at work, or anywhere else for that matter.
  4. jeepguy_1980

    jeepguy_1980 Well-Known Member

    Nov 7, 2009
    Likes Received:
    The only wi-fi problem I've had so far... For the past 2 weeks, my phone would connect to my home wi-fi network just fine, but the internet wouldn't work on my phone at all. It did this through the stock 2.01, and the various 2.1 roms I loaded. I couldn't figure out what was wrong. Previously, I had connected to a free WAP at a Whataburger and the phone remembered it. I deleted this from the phone's memory and my wi-fi started working again.
  5. iPhone2Droid

    iPhone2Droid Well-Known Member

    Dec 7, 2009
    Likes Received:

Share This Page