Issues activating the handset/error codesSupport


  1. quijibo

    quijibo Well-Known Member

    If it's error code 67 or 1012, I don't know anything about it.

    J/K. Mine had those two error codes, they told me to bring it to a tech. The tech made a salesperson call tech support and they had it working in 10 minutes.

    Advertisement
    Granite1 and marctronixx like this.
  2. Kevin C

    Kevin C Well-Known Member

    Just do online chat with Sprint
    marctronixx likes this.
  3. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    a more simple soft reset solution is press and hold the power button. select soft reset from the menu.
    3vodroid likes this.
  4. Ezduzit08

    Ezduzit08 Well-Known Member

    Check your device info, if your number isn't in there it wasn't properly activated, if it is then you should do a prl update, if that doesn't work you should call into tech support and have them manually program the phone.
    marctronixx likes this.
  5. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    as mentioned, get sprint on the phone. make sure you have a plan that's compatible with the smartphone.

    if you are simply replacing the phone, just call into sprint. they have to change some codes on your plan. and also make sure your old phone is turned off.
    quijibo likes this.
  6. Wiley_11

    Wiley_11 Well-Known Member


    I read on one of the forums the ESN on the box doesn't match the phone on some phones. I don't know if this helps you or not, but I thought I would mention it. Good luck. :D
    3volut1on and marctronixx like this.
  7. 3vodroid

    3vodroid Well-Known Member

    just to give a clear explaination of whats going on..excuse my short posts previosuly i was on my thrive... anyway..when i turn the evo on it prompts the hands free activation.. it them attemps to connect to the network and fails.. it will try every 60 seconds 5 times and then reads an error code.. when attempting to update the profile it fails also

    it is right now on its 4th try after that i will see if my number is in there and if the esn on the box matches the phone
  8. 3vodroid

    3vodroid Well-Known Member

    i had the evo3d previous to this so my plan is compatible im sure
    marctronixx likes this.
  9. drexappeal

    drexappeal Well-Known Member

    Doh...sorry, force of habit. Okay, just shut down wait and turn back on.

    Nontheless, I don't know why you're trying to activate without someone on the phone...if you're having all these issues. Why are you opposed to calling Sprint?
    Ezduzit08 and marctronixx like this.
  10. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Inside Sprint Now reported the numbers not matching as a snafu - not related to anything more than a clerical error at HTC.

    As if we didn't have enough issues! :D :p

    Best luck with your phone! :)
    3vodroid likes this.
  11. Wiley_11

    Wiley_11 Well-Known Member


    Now grab a drink and go play!! :D
    EarlyMon likes this.
  12. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer Moderator

    Ok, I had to post in here because I had a heluva time getting mine activated at BB.

    2 1/2 hours and I stopped the folks at BB and went home with an unactivated phone. Very sad face....

    Ok, called Sprint after I destroyed sum stuff with the BFH out back in the yard, and went to work.

    They had to completely wipe all entries of phone numbers and meid's etc, from the device and start over.

    Miss Laticia was most helpful, and got my phone activated in 10 minutes. Epic Happy now. :)

    Walked into BB at 7 PM, left at 9:30, got the phone activated at home at about 10:45 PM EST.
    3vodroid and EarlyMon like this.
  13. 3vodroid

    3vodroid Well-Known Member

    Meid numbers on box didn't match numbers on phone... Correct? If you call ##786# it will give you a list of the meid numbers.. To anyone else that has a problem activating **** make sure these numbers match the box!!
  14. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer Moderator

    No mine matched, the tech who did my phone activation was, how do I put it....a few donuts short of a dozen. :rolleyes:
    My normal sales dood was busy with iphone sales, and kept looking over and apologizing.

    The mismatched MSid's is an issue that if properly trained, can be fixed rather easily by anyone. Once I saw how it was done, piece of cake. Just need those EPST password codes.....
    3vodroid and EarlyMon like this.
  15. mms1946

    mms1946 Well-Known Member

    I'm on a family plan with 5 phones, but when I go to activate the HTC EVO 4G LTE it asks me to switch to a non-family plan. Anyone else have this issue? If so, what did you do?

    The plans they offer for the phone are:
    Unlimited - $99.99

    Everything Data - Plans
    450 - $69.99
    900 - $89.99
  16. omiller315

    omiller315 Well-Known Member

    I would call Customer Service. I know we all had to switch plans as the old 4G data had a different code then the new LTE one. I know I had to go online and change it, yet it was still "technically" the same..
    mms1946 likes this.
  17. mms1946

    mms1946 Well-Known Member

    Thanks! I'm on chat with Wirefly now... and trying to pay attention to my conference call at the same time. :)
  18. GiftedPlacebo

    GiftedPlacebo Well-Known Member

    I couldn't activate on the website, said plan wasn't compatible with the device... turns out the hotspot plan wasn't available anymore so I had to choose a new one. The website made it look like family plan wasn't an option for the phone and I was like... whaaaaaaa?! All is good now, after a run down to my sprint store. :)

    EDIT: Sprint guy was checking out the phone. The don't have any yet! This was the first one he'd seen. A crowd actually formed and people were checking it out. Very very cool.
  19. skpd

    skpd Well-Known Member

    not compatible with family plan?? huh??

    that's scary...I'm sure it's just a fluke easily overcome though.

    I'm calm, I'm calm....JUST GIVE ME MY LTEVO SO I DON"T GO POSTAL!!!

    Manager at BB is supposed to call me back and let me know if the LTEVOs were on today's UPS truck that already came in. oh the suspense!
  20. GiftedPlacebo

    GiftedPlacebo Well-Known Member

    Yeah, I was about to be very upset. But, looks like their website just can't handle family plan plus old hotspot plans together. All's good. And the phone.... Wow. Just wow.

    I will say, the charging port on the side? EPIC FAIL. Can't stand it.
  21. hootie

    hootie Active Member

    WOO!! Just got mine. Had a similar issue activating the phone with having an invalid/bad plan. Called Sprint up and got it taken care of with a 12-minute call.
  22. madcow12

    madcow12 Member

    I got mine a couple of hours ago!!! I had to go into the sprint store to activate it though. The online activation was saying I needed to change my plan and I couldn't do it over the phone because I had no outside line to call them from.

    The woman at Sprint said they had not received their phones yet, but they had some cool cases that she showed me.

    Awesome phone!
  23. dogshed

    dogshed Well-Known Member

    I got that message and I didn't need to switch plans. Call and get your plan back.
  24. 814 htc evo

    814 htc evo Well-Known Member

    Shoot when I activated my phone I accidentally selected the wrong plan I am on the everything data 450 and out of stupidity and trouble activating the new phone when I hadto renew my contract I picked the unlimited $99.00 plan I just changed it back to everything data 450 I hope sprint don't charge me the fees for the new plan I didn't want and the old/New plan I had and wanted to keep when I switched back to it fml :( :( and yeah sense crashes everytime I close an app :( :( :(
  25. bimmjo

    bimmjo Well-Known Member

    Yeah that is exactly how I ended up in chat with someone. I was being forced to switch plans according to the internet. Im sure you were not the only one that wound up on a different plan and will be pissed. I think Sprint has been making some strategical errors with some of this process. My first time being crtical, but after 5 hours and 55 minutes total and having to wait yet another full week to get the phone, i feel like they really have had some big mistakes. I know my situation is more of the exception than the norm, but I have wasted a nights worth of work, will go nearly a month without a phone that I payed for already, I cant get out of that charge until a week to 10 days after I return the second phone they are sending, and so much more chaos. Hopefully some sleep and time will easy my anger.

    The big tactical mistake I made, was not preordering through a store. Lesson learned. At least now I will have a little time to see just what other potential bugs are found before I get one that works in my hand. Thanks for letting me vent and for the suggestions that some of you made to try to fix it. As you know the disappointment if a factor in my rant too. Been looking for new info daily for well over a month, and now im like the kid that got coal in his stocking. :(
Loading...

Share This Page