It wont flash Help me pleeeeease.


Last Updated:

  1. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ok so I'm running a branded Vodafone desire with software 1.24. I am trying to debrand by flashing the rom and then updating to froyo:D. I have created the working gold card but when i run: RUU_Bravo_HTC_WWE_1.21.405.2_Radio_32.36.00.28U_4.06.00.02_2_release_126984_signed
    it starts the update but then i get a usb connection error (171) and I then have to disconnect, take the battery out and boot to recover my phone. Has anybody encountered this and is there anything i can do get around this? My original only slightly branded desire died by drowning and this is what the insurance company gave me as a replacement!:( Ooh forgot to say I am running windows 7 x64
     

    Advertisement
  2. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237

    I am running the same os as you so that won't be the problem.
    Turn your phone off then turn back on while pressing the back button.
    If you have a hboot of 0.83 then use the following guide

    [ROOT] Method for HBOOT 0.83/0.92 (SLCD phones) - xda-developers
     
    playing_hooky likes this.
  3. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ah yes have done the above and you are quite right. It shows hboot 0.830001. Mant thanks for the guide will give it a shot.:D

    New Member

    Join Date: Apr 2010
    Location: Fareham,UK
    Posts: 4

    Device(s): HTC Desire
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [​IMG] [​IMG]
     
  4. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ok i've done the reflash thing for hboot 0.83 and loaded on the clockwork mod but I can't see any difference to my phone when i boot it up. am i missing something? would be very grateful if you could give me any help debranding the phone and upgrading it to froyo.
     
  5. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237

    what hboot are you reading on your phone now m8, is it still 0.83
     
    playing_hooky likes this.
  6. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Thanks for your help. Yes the hboot is still showing as 0.830001.:confused: It could be that i'm being a bit dense as I have never done this sort of thing b4.
     
  7. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237
    thats the hboot you should be running as your screen wouldn't work otherwise
     
    playing_hooky likes this.
  8. FelixofMars

    FelixofMars Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    21
    My guess is that you haven't installed the new USB driver, as per the instruction or maybe not set the USB to be in debug mode?
     
    playing_hooky likes this.
  9. FelixofMars

    FelixofMars Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    21
    Sorry ignore me, You are talking about the goldcard method at first and that didn't work but Unrevoked loaded clockwork?

    From clockwork (green screen) you need to install the new ROM and its Radio from your SD card. If you turn it off before you update it just seems to go back into the standard bootloader and you will not be able to load in the ROM on that.

    Once installed it should boot the new ROM that has flashed but the loader will still be the same or at least it is for me. It looks like Clockwork only appears for the session with unrevoked running.
     
    playing_hooky likes this.
  10. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237

    The only thing is he has got the 0.83 hboot, although he can root the rom becomes a problem as the 0.83 hboot is needed to run the screen.
    The custom roms have 0.80 hboot as that is the rooted hboot, not sure if they have done a rooted rom yet based on 0.83 hboot
     
    playing_hooky likes this.
  11. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Unrevoked loaded clockwork and I can get to the green screen. I'll give it another go. Any Ideas where i can get a decent rom with radio? I presume this is in a zip file and is put on the root of the goldcard alongside the folder that say footprints and another i forget the name of? I read somewhere that the slcd screens the desire is now shipping with has caused a problem with display drivers.
     
  12. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237
    Yes you are correct the zip file does go on the root of the sd card, also you will have to download the latest radio zip & place it there too.
    You will of course have to see if the rom you want will work with hboot 0.83 otherwise that is where the blank screen problem comes from
     
    playing_hooky likes this.
  13. teppic74

    teppic74 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    441
    Likes Received:
    146
    You cannot run that RUU on your phone, with or without a goldcard, as it's older than your current software. You do not need a goldcard to root your phone or to install a custom ROM. You only need it for official ROMs.

    Make a backup (the nandroid option) before flashing any custom ROMs.
     
  14. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ok I'm getting a little confused. What i would like to do is put on an official htc rom and get rid of all this rubbish vodabloat ware. I was thinking maybe it was possible to upgrade to froyo at the same time although i'd be just as happy with eclaire, but now i'm not so sure. I have been bimbling around the web and it appears if you have the hboot .83 and the vodafone 2.1 update your basically forked
     
  15. teppic74

    teppic74 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    441
    Likes Received:
    146
    You cannot install the stock ROM because the version is older. What you can do is install a rooted official ROM by rooting your phone (which you've already done). You need to download this file and install it from recovery:

    http://loadbalancing.modaco.com/dow...avo-stock-rooted-busybox-withradio-signed.zip

    Do a backup before you apply the zip file, and after backing up you should select the wipe option (you will lose your settings, messages, apps, etc.). If it doesn't work for some reason, you can restore your backup.
     
    playing_hooky likes this.
  16. playing_hooky

    playing_hooky Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Many thanks to all who are trying to help. I will have a go at the above and let you know how it goes.:)
     

Share This Page

Loading...