JH7 Firmware Upgrade Successful Through Kies


Last Updated:

  1. born_fisherman

    born_fisherman Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    19
    For more detailed instructions (how I did it) see post #24
    _______________
    For those of you that have not been able to successfully upgrade to the OTA update released this week, download Kies version 1.5.3 (latest version)

    http://down.kr.samsungmobile.com/uploadimg/service/support/download/anycall/sw/Samsung%20KiesSetup.exe

    Easiest way for me to do this was to uninstall the current version of Kies - For some reason the update (when you open Kies you will be prompted that an update is available (to 1.5.3)) would not install fully

    Once your phone is recognized, it will say a firmware upgrade is available - follow the prompts and enjoy your upgrade firmware! Make sure your battery is near fully charged or you may get a message saying to charge before it can update.

    My phone was unable to communicate to the AT&T servers to download the ota updates - I am now successfully upgraded to JH7!

    Also, the LBS menu is not available by pressing the usual number sequence - use LauncherPro and create an Activities shortcut - delete GPS data before you do your first GPS test.

    btw- I am not responsible for anything bad that may occur :)
     

    Advertisement
    tipox21, mboy12, nyydynasty and 11 others like this.
  2. grave101

    grave101 Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Thanks for the heads up!
     
  3. silverecho

    silverecho Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    I'll try it out. I get the update, but everytime after it reboot's it says 'update failed'. I was thinking it was because I used 'unleash the beast' to root/remove bloatware from my phone. But I'm downloading now to give it a shot.

    -Eric
     
  4. pamaguin

    pamaguin Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    KIES still doesn't work
     
  5. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    Thanks for the information. I have samsung kies 1.5.3 installed in my computer. When i connect my captivate, it is telling me that there is a firmware upgrade available for my phone (JH7). When i click upgrade, i get the message MSC.Thunder.Firmwareupdate has stopped working (windows is checking for a solution to the problem). I was so happy that i finally got an option to successfully update the firmware to get GPS fix. Now, this is so frustrating. Is there a solution to fix this issue? Please let me know. Do i need a driver or something to remove that windows error message and go with a successful firmware upgrade. Thanks for your help
     
  6. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    @ born_fisherman
    please let me know how you did it..i have the samsung kies 1.5.3 but i receive that "MSC.Thunder.Firmwareupdate has stopped working" error message. i appreciate any help that you can provide
     
  7. 436vette

    436vette Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    I was also able to successfully update through Kies. I received the MSC.Thunder error message as well. I am running Win 7 64 bit. Here are the steps I took to install.

    1) Uninstall Kies (If you are getting the MSC error).If running 64 bit, go to program filesX86 directory, and delete the Samsung Kies directory, as it doesn't delete the directory entirely when you uninstall.
    2) Re-Install Kies.
    3) On the Phone, set it to use touchwiz, disable any autokill you may have with task killer, set the USB settings to Kies. Restart the phone.
    4)Start Kies, then when phone restarts, connect. After that, the drivers started installing, and Kies recognized my phone. Immediately, and message came up saying an update was available for my phone. Just follow the prompts.
     
    pogiewun and KonaZXIII like this.
  8. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    Thank you. I use windows 7 starter 32 bit edition. Do i still need to follow step 1? I use touchwiz as well. I have USB setting to Kies as well. I dont have any autokill. I use advanced task killer but i manually terminate apps instead of auto kill. What i am hearing is uninstall Kies and reinstall to solve the problem. Am i right? Just need this confirmation because i dont want to uninstall kies and later run into problems reinstalling the same. Thanks
     
  9. 436vette

    436vette Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    yeah, uninstall Kies, then manually remove the Kies directory under Program Files\samsung. Re-Install Kies, and hopefully this solves your problem.
     
    sapv likes this.
  10. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    THanks. Will try it out.
     
  11. Joeydroid

    Joeydroid Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    13
    Is there any other way to access the LBS menu besides using LauncherPro and creating an Activities shortcut ?
     
  12. George0211

    George0211 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    27
    Thanks a lot for the headsup, man. It worked for me. I was one of the people who update was failing for. I have a replacement phone from AT&T coming on Monday, but looks like I don't need it.

    Again, thanks a lot.
     
  13. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    Just one final question. I uninstalled the kies and reinstalling now as i typed this message. I also removed the Kies folder under program files directory. my phone is not rooted. hope that is not an issue.
     
  14. pamaguin

    pamaguin Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Thank you!! So, it's LauncherPro that's causing the problem not to sync.
     
  15. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    I did all the steps. Stil Kies is not installing the firmware update. It is throwing the same error. Let me know if i am missing anything. I use touchwiz not launcherpro or any other home app. USB setting is in Kies. Kies is saying upgrade available but it is not upgrading. I am so pissed off with samsung.
     
  16. sero

    sero Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    i cant even get kies to run. it shows up in the taskbar but when i try to open it i get this:
    FATAL ERROR:
    Exception has been thrown by the target of an invocation. Error at object 'label1' in markup file
    'MSC.Thunder.UI;component/controls/exceptionpopup.xaml'.

    its really frustrating cuz i would like to get it working :(

    running windows XP
     
  17. sapv

    sapv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    MSC.Thunder.Firmware update has stopped working then windows throws a message...windows could not find a solution..looks like some driver related error. please help..i spent about 3 hrs on this today
     
  18. Karl_Tx

    Karl_Tx Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Ok...downloaded Kies......said it was 64 bit. Ran the program and connected my phone after selecting KIES. The program will not see or connect to my phone. note....since I have rooted and ran unleash the beast plus the one click lag fix I have to sometimes turn on debugging mode to get my sd card to mount. So....what can I do now?
     
  19. 436vette

    436vette Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Do you have the .NET framework installed? if so, what version? You could try repairing that and see if it helps. If you are running Windows 7, you need .NET 4
     
  20. 436vette

    436vette Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Karl_TX, set the phone to use Kies when connected, then restart the phone. After it restarts, connect to Kies, and see if it is recognized. Also, I started Kies before connecting the phone.
     
  21. RageFYI

    RageFYI New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am having the exact same problem as sapv.

    I have never received a message from ATT about the update, never been able to communicate with the ATT servers to get the update and now I cannot do the update through Kies.

    Really, really frustrated.
     
  22. randy_c

    randy_c Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Will this update wipe out everything on your phone?

    Thanks
     
  23. 436vette

    436vette Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    No, it will not wipe anything. All of my apps, and music are still there.
     
  24. born_fisherman

    born_fisherman Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    19
    Sorry haven't been able to get on and answer questions/suggestions about your problems - been busy with the family today.

    .NET Framework is required if you didn't already have Kies installed - there are numerous posts about using kies properly, and this is one of the caveats of the program.

    How I did it:
    I was having error after error getting it installed - I ended up uninstalling the current version of Kies that I had installed (1.5.1 I believe) Some have had success getting Kies to do the internal update to 1.5.3 by running as Admin, but I did not..

    So once I uninstalled Kies, I did go to Regedit and "find Kies" and removed all instances of "Kies" (note: you will also find "cookies" as well :) )

    I then used the provided URL in the OP to reinstall Kies 1.5.3. Once installed, I restarted the PC. I believe I opened Kies first before connecting the phone (I don't have Kies to Autostart either).. with the provided URL, I believe Kies asked me to update, I declined..

    IMPORTANT - Before plugging in your phone, make sure you have "device connection guide" at the top right corner - If you do not, you will receive the MSC Thunder error.

    I then plugged the phone in and the dialog box came up with the firmware upgrade message.

    If you are running Win7 you can try running as Admin or running in Windows Compatibility mode (XP Service Pack 2/3)

    I do believe my original problem I had was having kies trying to do the internal update as it would not actually install the downloaded files.. I never had problems with Kies before running that internal update.. which is why I opted to find the 1.5.3 version for installation.

    I too have a warranty phone coming in from ATT as I was extremely frustrated with the support from ATT and Samsung - ATT told me to call Samsung, and Samsung told me to call ATT - so after that, I called the warranty department and should have my phone tomorrow. I REALLY wish Samsung would have announced that the firmware upgrade would be available through Kies - but then again, Kies is not exactly official for North America yet is it? I guess it's just one of those things!
     
    pogiewun likes this.
  25. born_fisherman

    born_fisherman Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    19
    I know people have successfully updated with root access, but not sure if they have with lag fix and rom.. I was stock from Odin3 (one click).

    I suggest running from stock firmware if possible, and using the standard USB settings to connect to Kies.
     

Share This Page

Loading...