Root Just flashed Bugless Beast V0.4, now usb won't charge via laptop

Discussion in 'Android Devices' started by Aton, Jul 11, 2010.

  1. Aton

    Aton New Member
    5

    Jun 8, 2010
    1
    0
    5
    I installed it on 2 Motorola Droids, Both won't charge via usb on 3 tested computers. 2 macbook pros and an old dell. They used to charge fine before. It will charge using my desktop computer. What do I need to do to restore this feature? thanks.:thinking:
     

    Advertisement
  2. overcaffein8d

    overcaffein8d Well-Known Member
    46

    Dec 1, 2009
    144
    9
    46
    mine has no problem with this, fwiw. droid, bb 0.4, whichever kernel it came with, etc etc.

    the first thing i would do with this is try several different cables--the cable might have just gone bad.

    software-wise, you can always go into ROM manager and install the stock Froyo without having to wipe data and cache, but i don't know what kind of software would've done that.
     
  3. Slacker20

    Slacker20 Well-Known Member
    26

    Not only did I have the problem of the phone not charging, I also had a weird issue that the phone would claim the battery was dead (even though it was about 70% charged) and then shutdown... only to try and reboot immediately after.

    I had the same issue with both Kangerade and BB, but it was the particular kernal I had installed (tried several Chevy kernals, a few P3, and a couple jdlfd kernals; Chevy LV 1000 worked for me).
     
  4. hexon

    hexon Well-Known Member
    36

    Jan 25, 2010
    165
    8
    36
    Pharmacy Tech
    Knoxville, TN
    This happened to me when I installed a non froyo kernal into a froyo bb rom. You need to reinstall bb, wiping cache and data, and make sure you use a froyo kernal (or stick with the stock one).
     
  5. SacNutz

    SacNutz Well-Known Member
    16

    Dec 28, 2009
    81
    6
    16
    Same thing happened to me when I flashed 0.3. I'm also using a froyo kernal, so I don't know what the problem is.
     
  6. the Goat

    the Goat New Member
    5

    Jul 12, 2010
    3
    0
    5
    Same thing happened to me on independence day. Couldn't charge from a 3rd party car USB charger and couldn't charge from a laptop USB port. Rebooting the phone seemed to clear the problem.
     
  7. klwheat

    klwheat Well-Known Member
    36

    Jun 23, 2010
    172
    5
    36
    did you reboot the phone? did you wipe data/cache prior to install? Can't think of much else...I'm using bb0.4 with p3 1.25 kernel...works great!
     
  8. chris3896

    chris3896 Active Member
    26

    Nov 12, 2009
    33
    2
    26
    Sometimes your kernel won't work with certain ROM's. Also wiping and/or doing a reboot sometimes helps. I usually found that it was more the kernel that was causing the problem than the rest but give all those a try first.
     
  9. ilmar72

    ilmar72 Well-Known Member
    38

    Apr 23, 2010
    233
    15
    38
    Male
    Pennsylvania
    You clearly have a non froyo kernal
     

Share This Page

Loading...