Just got MyTouch 1.2


Last Updated:

  1. shawn1224

    shawn1224 Ex CEO-DNPSEA foundation VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    292
    Just picked up the 1.2 tonight. The funny thing is that the Retail store rep didn't even know the phone existed. He swore up & down that the fender was the only one with a 3.5 mm headphone jack and I spent about 2 mins arguing him down until another rep finally came over and confirmed my story. Suffice it say they just got their stock in this morning, so that's probably why he was so clueless.

    Anyways, I'm doing an unboxing now so i'll post my thoughts on it later.

    It feels good to finally have the true Android experience. Hopefully this will become my primary phone.
     

    Advertisement
  2. shawn1224

    shawn1224 Ex CEO-DNPSEA foundation VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    292
    Woah Nelly this puppy is fast. Everything is a seemless transition. I'm sure it might bog down slightly once I get to installing apps but speed wise ... no problems.

    - Comes with 1.6 out the box and pre-installed with swype. Had to switch over to android keyboard until I can figure out how to use it though.

    - Not at all impressed with the camera especially since I have the Behold II, the photos look grainy and how do you auto focus? I guess I'm still used to having a dedicated camera button.

    So far so good, the phone is mighty fast, faster than stock Behold II. Now if only I could port the AMOLED screen over to Mytouch, I'd be ecstatic.
     
  3. Kittyfae

    Kittyfae Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    Yah, the camera bites. That is if the 1.2 and the fender really are the same. It autofocuses itself. Press the button then it focuses then takes the pic. No idea if that is normal since I prefer the Behold my partner has over mine in a few areas like that one.
     
  4. jSDRaver

    jSDRaver Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Glad you liked it


    same problems with reps
     
  5. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    reps at tmo are always clueless. i went my cuz to get his and the rep was saying 1.6 is what the mytouch uses and i kept telling him we are not talking about the OS !
     
  6. InstantKarma

    InstantKarma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    987
    Likes Received:
    146
    lol!
     
  7. shawn1224

    shawn1224 Ex CEO-DNPSEA foundation VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    292
    So I loaded up all my old apps, running GDE w/Obsidian, beautiful widgets, pure grid cal ... the whole shebang ... and still running unbelievably fast. Even when you use better cut for icons there's no delay when you go to activity.

    Also love the music player with album cover flow, no more 80's retro look. Is it the same stock player that comes with the origial MT3G?
     
  8. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    thats were the more memory on the mt3g 1.2 comes into play
     
  9. newsomer

    newsomer Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Yep, that's been my experience too.
     
  10. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    welcome to the forum newcomer
     
  11. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    LOL it is NewSomer ... not NewComer !!!

    But the important thing is the welcome ...
     
  12. newsomer

    newsomer Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Quite correct, I appreciate the welcome. I've been stuck on using my original Unix userID since my first account.

    Back to the subject though. I am amazed at how much better my 1.2 refresh myTouch performs over the original. I'm running GDE home replacement and before it took about ten seconds to return to the home screen from most apps. This new phone snaps right back usually with no delay, 1/4 second pause in the worst cases. I'm even able to use the cube switch effect with no degradation.

    I really like the original phone when I first got it but recently before I purchased the refresh model it was becoming really laggy. I still liked the phone a lot but the new one has restored my enthusiasm.
     
  13. clitrenta

    clitrenta Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    500
    Likes Received:
    52
    So it begs the question... Why is T-Mo selling the original myTouch for the same exact price as the new one ($400)??? Who in the world would buy the original except maybe someone going for the contract price? Really makes me wonder.
     
  14. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    They're is always a fool be had
     
  15. ceas909

    ceas909 Member

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    luving the 1.2 mytouch... i had the og mytouch3g and when the 1.2 came out i contacted tmo and after alil complaining got them to offer me the new 1.2 mytouch at full 2yr discount price with out having to renew my contract :D ... so i know own a 1.2 and boy does it feel faster... i luv it jus need to root this baby and get some custom roms on it!!!
     
  16. dj_aj

    dj_aj New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    had the same issue figuring out auto-focus...on the camera app, just press and hold the "take picture" button and release once focused to take the picture.
     
  17. adamajah

    adamajah Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    4
    Actually you don't need to hold down the button. Just tap it and it will autofocus and take the picture when it's ready. The delay is annoying, I agree.
     
  18. Takedown

    Takedown Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Download CameraZOOM and disable auto focus and you get an instant shot; blurry or not :eek:
     
  19. adamajah

    adamajah Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    4
    That's Cr@zy talk! :eek:
     

Share This Page

Loading...