just rec'd my Captivate


Last Updated:

  1. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    i'm trying to work out some kinks...

    At work, playing around a little and really like it. I'm moving away from my iPhone 3GS.

    I noticed something odd. I'm listening to Pandora which works great. I plug it in to my PC to charge.. now I can't get to my home screen.

    All i see at the top is a blue bad with "MTP Application".

    I don't want/need to synch to my work PC.. just use it to charge.
     

    Advertisement
  2. sirlanceem

    sirlanceem Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    You will probably need to set it into mass storage mode not sure how to do it myself as i don't have the phone yet... but someone else will most likely see this thread and tell you how
     
  3. Infinite-t

    Infinite-t Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    412
    Likes Received:
    74
    Hmm, I dont know about the notification, but you should just be able to plug in and charge, as long as you dont mount the device or anything, it should just sit there and charge.. at least thats what mine does.

    Anyway welcome to android, and the forums! I cam from iPhone 3g, and am loving it. Once I got used to everything and got a few kinks worked out, i havent looked back.
     
  4. RavenFox

    RavenFox VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    342
    Likes Received:
    30
    It will charge properly if he has the correct drivers without having to sync with the PC.
     
  5. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    i haven't installed any drivers yet.. i figured if all i wanted to do was charge here at work, it would let me.

    i'll try d/l the drivers.
     
  6. richierich

    richierich Active Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    Go to USB settings and set Mass Storage. Then once you plug in your phone you can leave it to charge, or, when you need to transfer stuff pull down the notification screen and select mount SD card.
     
  7. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    ok.. had to set USB settings to mass storage (ask every time)
     
  8. myrv

    myrv Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    9
    If you plug it into your computer and still want to use the phone or just want it to charge, just hit the return/back arrow on the phone and it will back out of the connect screen.
     

Share This Page

Loading...