[Kernel] MARQUEE UNLEASHED 3D performance booster v3.2.1 (7/18/12)


Last Updated: 2012-09-06 03:57:28
  1. ndno

    ndno Well-Known Member

    Been running this all day; I haven't tried using anything much but everything basic (text, call, email, web surfing) works great. Google Play works fine for me. Yes, if I run this at 1.2GHz, battery tends to wear out quicker but not horrendously quicker. I'm been using 800MHz at max :) for the last 4 hours and this thing still feels like it's on crack; with 800MHz, I still get scored 2806 on AnTuTu :D.

    I'm going to do a kernel that maxes out at 1.0GHz but undervolt everything; I may even do one at 800MHz max since everything is still butta smooth with the 3D boost. Good enough for me as I don't play games.

    Advertisement
    micha3lall3n likes this.
  2. TwoFace

    TwoFace Active Member

    after installing this my 3g and network have been slower. 3g is pretty much useless because it takes forever to load a page and i try to make calls and it says i'm like at 3 bars and it flips to 0 bars instantly. :/ i already wiped cache, dalvik and fixed permissions. I'm running zvc on boost if that makes a difference..
  3. imfm

    imfm Well-Known Member

    My 3g is working better. You may want to try 3g super charger.

    Sent from my LG-LG855 using Tapatalk 2 Beta-5
  4. kgubler

    kgubler New Member

    First off thanks soo much to all the devs that have been working on this phone. It is so freakin fast now..

    I don't know if anyone else is having this problem but my status bar keeps closing. I never had this problem before installing the Marquee Unleashed kernel. It never tells me that it closed, I just notice that its not there anymore. I have to do a full reboot to get it back. Any ideas? I'm running Bloodawn's CTmod and the Marquee Unleashed kernel.
  5. sik00

    sik00 Well-Known Member

    Same bug here, I can set it to 800, 600, 300, but it stays mainly at 1200, dropping occasionally to 800 for a split second.
    That aside, it runs great. Ran it all last night and today with no crashes.
  6. Apache Thunder

    Apache Thunder Well-Known Member

    Mine is currently idling at 300mhz. Don't seem to have that issue. :p
  7. kevindroid

    kevindroid Well-Known Member

    mine also idles at 300 ive noticed that upon reboot i get more than one super user notice on each app
  8. lMonsterl

    lMonsterl Well-Known Member

    i noticed a line toward the beginning of the init.rc that was an freq setting of 1ghz. Maybe u guys are stuck between 1ghz-1.2ghz
  9. itony

    itony Active Member

    I would like more info on how to implement and where to find this super charger please. :D
  10. sik00

    sik00 Well-Known Member

    Thanks for the suggestion bro..I looked at the init.rc file and the mpu line for 1GHz isn't in the init file for this kernel. The line I see is a cpufreq line for scaling governor, and it's set to "performance"

    write /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor "performance"


    Edit:
    Reflashed ndno's kernel and the governor is working correctly, 300MHz at idle and goes up to 1200 like it should.
    Reflashed imfm's 3D kernel, and put SetCPU to performance..now it idles at 600-800, and goes to 1200 under load like it should. Just can't get it to drop below 800 when SetCPU is set to ondemand.
  11. lMonsterl

    lMonsterl Well-Known Member

    ok cool. I was working on 2 kernels yesterday and it was in one of them. That narrows it down for me ;)
  12. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member

    I'm see the same issue with setcpu. I believe that line is culprit also just haven't had a chance to try it.
  13. ndno

    ndno Well-Known Member

    Same observation here, frequency won't go down to 300MHz; however, everything seems correct based on my monitoring of the frequency values.

    If you look at the time_in_state values, the phone DOES go into the 300MHz state. You're not seeing it because when the phone is not idle, the ARM needs to be at least 800-1200 to operate correctly, to match the GPU boost. Remember guys, there are 3 processors in this phone: the ARM, the DSP, and the GPU and they all operate relative to each other; you can't have the GPU on crack speed and expect the ARM to just operate at 300MHz; it needs to be at the high speeds to support the GPU operation. When the phone goes to sleep (idle), the GPU is not running, so it will drop to 300MHz (as seen in time_state), you won't see it while the screen is on. Without the GPU boost, you can see the ARM going into 300MHz because it doesn't have to support the GPU crazy speed.

    Bottom line: don't get all worked up on seeing 300MHz with the GPU boost when the screen is on or when you're running SetCpu; it's probably not gonna happen. If you see time_in_state and it's there, you're fine, the phone is doing what's it's supposed to.
    sik00 likes this.
  14. sik00

    sik00 Well-Known Member

    Thanks ndno..I noticed my time_in_state also said I was running at 300MHz, but I figured it was just a glitch. Your explanation for not seeing 300 while the screen is on makes sense..

    Another question I have..why are some of us not able to underclock it to the next setting down, 800MHz, and have it stick? Does that have to do with the ramdisk?
  15. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member

    Good explanation ndno. I tried changing that line back to the original line in the stock ramdisk and it behaves the same way. If I run a benchmark it shows the cpu speed for the test IS what I set the max to in Setcpu. But the time_in_state still shows majority of the time its 1200 if I'm using it. When screen is off for most of the day it time in state values are what I would expect. This is just the nature of the beast looks like.
  16. lMonsterl

    lMonsterl Well-Known Member

    mines not bad. im getting:

    300000:2593618
    600000:2003035
    1000000:151794
    1300000:428983
  17. imfm

    imfm Well-Known Member

    Download the latest version of the kernel, then download 3g supercharger:

    xda-developers - View Single Post - [Script-U9RC8.2]Be A Super User! Use The -=V6 SuperCharger=- Lag, Redraw & RAM Fixer!
    tombob likes this.
  18. imfm

    imfm Well-Known Member

    Fixed. See version 3.
    tombob likes this.
  19. imfm

    imfm Well-Known Member

    See the link above.
    itony likes this.
  20. imfm

    imfm Well-Known Member

    Fixed, see latest version.
    ndno, Craptorman and sik00 like this.
  21. wetchckn

    wetchckn Member

    And I thought the marquee couldn't get better. You all never cease to amaze me. Thank you for this!

    Sent from my LG-LG855 using Tapatalk 2 Beta-5
  22. sik00

    sik00 Well-Known Member

    Fixed, indeed lol...
    idles at 300 when doing nothing, 1200 when there is input, 800 on USB. I can also change frequencies now. Thanks for your quick work bro, nice job..
  23. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member


    I agree, this now works like it did before the 3D boost. I would advise everyone to update to v3, only one line of code changed to achive this, or should I say, changing a zero to a one.:D
  24. ndno

    ndno Well-Known Member

    Cool, I guess I was wrong ;)

    I will post the raw kernel image for each of the OC versions I have in case anyone wants to package it with their dev package.
  25. imfm

    imfm Well-Known Member

    Lets see some benchmarks now. Who gets the highest? I can't break 3000, but that's because my "class 10" SD card is a POS.

    Sent from my LG-LG855 using Tapatalk 2 Beta-5

Share This Page