Keyboard Accuracy?General


Last Updated:

  1. DocTauri

    DocTauri Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    189
    Likes Received:
    12
    Is it just me, or has anyone else noticed that they're message typing skills have gone down with 2.1? I seem to get way more typos.

    I seem to have noticed that the touchscreen accuracy has reduced with this build, so I think that's part of it, but I'm also wondering if the typing prediction isn't as good as 1.5 was? I just typing doong, meaning to get doing, but it didn't change it. In fact, of the options it did give me for that, "doing" wasn't one of them.

    Is it just me being critical knowing it's a beta build, or is anyone else noticing these?

    Oh, and I've already recalibrated the keyboard and the g-force.

    Doc
     

    Advertisement
  2. theboo7

    theboo7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    yeah same problem here
     
  3. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,691
    Likes Received:
    8,364
    Settings > Language & Keyboard > Touch Input > Text Input > Calibration Tool

    Calibrate your screen for a better touch experience.

    :D
     
  4. DocTauri

    DocTauri Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    189
    Likes Received:
    12
    I also notice that I'll hit things, buttons, icons, etc, and it won't respond unless I press and hold on them.
     
  5. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,223
    Go to, Settings - Language & Keyboard - Touch Input - Text Input - Calibration Tool.
     
  6. DocTauri

    DocTauri Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    189
    Likes Received:
    12
    I've already done that twice now...
     
  7. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,691
    Likes Received:
    8,364
    I see that now, missed it int he original post.

    Odd, it helped out on mine a ton when I first set everything back up.
     
  8. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,223
    Did you do it a third time?
     
  9. DocTauri

    DocTauri Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    189
    Likes Received:
    12
    Ok, just did it a 3rd time, just to make you all feel better ;-) I'll report back.
     
  10. ericDylan

    ericDylan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    618
    Likes Received:
    34
    have you tried swype. i can not report my experiences with the stock keyboard and 2.1 because i got swype the day after i flashed the leak. swype is really working well for me. i will be happy to pay for it whenever it comes to market but until then the beta is free. you should try it.

    Swype | Text Input for Screens i know at first it looks kinda weird and i was skeptical at first but it really does work well.

    edit: sorry just noticed the beta is closed.
     

Share This Page

Loading...