laggy phone with 4gSupport


Last Updated:

  1. ncfastls1

    ncfastls1 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    It seems that sometimes when I turn on 4g my evo starts to lag. Opening apps, typing, receiving messages...etc. but when I turn it off its still laggy and i have to restart to make it go back to normal. This appears to be completely random as it doesn't do it all the time, only sometimes. It doesn't matter whether I have good reception or not. Does this happen to anyone else? If so is there a fix for this or am I just stuck. Posted from my evo :)
     

    Advertisement
  2. kristi-lynn

    kristi-lynn Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    actually, i've had mine for about a week and a half and today mine started dragging.. I haven't restarted it yet (which i am assuming will help) but it's funny you should mention it while mine is being so unresponsive.. even just hitting the lock button it takes like 4-5 seconds for the screen to turn on.. weird (and i do have 4g turned on, as of yesterday)
     
  3. Mr. Ed

    Mr. Ed Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    6,675
    Likes Received:
    1,464
    Mine too...there are a couple of threads. About this in the support and troubleshooting section.
     
  4. Cleetis

    Cleetis Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    That's odd. I have had mine since it was released and never had any issues at all. I also never rooted.... Not sure you you guys did.
     
  5. aeiou

    aeiou Well-Known Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    212
    Likes Received:
    19
    I have this exact same problem. So much so that i never turn on 4g. It sucks and its too embarrassing.
     
  6. ncfastls1

    ncfastls1 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    I just rooted yesterday using unrevoked 3.21, but it did it even before I rooted. Still does it now. It just seems completely random. When I do have 4G on and it doesn't lag, it's ****ing awesome. Everything is so snappy and pages load almost as fast as on my computer. But sucks when it does lag out and I'm trying to show off to my friends :(
     
  7. dbastl

    dbastl Member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    11
    I have been having this problem a lot lately as well. It even continues after I turn the 4g off. Always have to reboot to fix it.
     
  8. Cleetis

    Cleetis Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    I wish I had some info to help.... I know that all 2 phones arent the same. Maybe I am one of the lucky ones. Do you guys have any wifi or other analiyzer apps on your phones? Maybe there is some conflict? I am very picky on what apps I do install. Not all apps work well on all phones, of course. maybe something to do with that?
     
  9. ncfastls1

    ncfastls1 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    Nope...happens even when absolutely nothing else is running. I had wifi analyzer for a while but I realized I never used it so I uninstalled.
     
  10. Cleetis

    Cleetis Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    For S&G's have you factory reset your phone?
     
  11. AeroSynch

    AeroSynch Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Mine does the same damn thing and it is annoying because my 4G does not even turn on! It says turning on, and as soon as it is done, BAM it turns off and lag takes over my phone. WTF I thought 4G was the selling point?
     
  12. Cleetis

    Cleetis Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Are you in a 4G area?
     
  13. ncfastls1

    ncfastls1 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    No. Haven't really seen reason to as I have not had any major problems. And I don't want to **** with reloading all my apps and re-rooting, etc.
     
  14. AeroSynch

    AeroSynch Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    There is some 4G in Miami at times. But before even if there was no 4G, my 4G would turn on and just scan with no noticeable lag. Now it does not turn on, scan, or stop lagging.
     

Share This Page

Loading...