Largest microSD capacity on rooted Hero?


Last Updated:

  1. MadBrown

    MadBrown Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    9
    Can someone here tell me what is the largest capacity microSD card a rooted (CM6) Sprint Hero will take?

    Thanks!
     

    Advertisement
  2. chawski

    chawski Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    36
    i know it will run a 16g, not sure about 32. 16 should be more than you could ever need tho
     
    MadBrown likes this.
  3. MadBrown

    MadBrown Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    9
    Thanks, I agree that 16gb will be fine....especially coming from just 2gb. :)
     
  4. chawski

    chawski Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    36
    amazon has some 16g class 6 micro sd cards for like $40 right now. if you dont mind a class 2 or 4, they can be had even cheaper.

    I have a 8g right now and even with 5 or 6 nandorid backups and maybe a gig of music, im nowhere close to filling it
     
  5. MadBrown

    MadBrown Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    9
    What are the differences between the classes? Are the higher class cards faster?
     
  6. chawski

    chawski Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    36
    they are faster, but the speed diff is probably negligable at best on a phone. As far as I know, its only the speed at which it writes, not reads, so the only time you would really need a faster one is on a camera that allows multiple rapid shots. for a phones purpose, find one the size you want and whatever is cheapest, its probably a safe bet
     
  7. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    Unless you are using apps2sd, the benefits of a faster card (class 4 or 6) are very minimal. And yes, 16g is the largest capacity the hero will run.
     
  8. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Joe,
    Still running 2GB, is it worth upgrading to a bigger card? I only keep 2 nandroids on my card and everything is running awesome.
     
  9. androidtp

    androidtp Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    701
    Likes Received:
    64
    i have 8 gb and i only have 2 gbs left..been thinking of upgrading to a 16gb. 16gb is plenty!!
     
  10. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    Your nandriods may fit on that card but chances are you'll get errors when trying to restore them with only that much space. If you wanna keep 2+ nandroids I'd recommend a bigger card just in case as the nandroids need lots of free space to restore properly.
     
    andygu3 likes this.
  11. androidtp

    androidtp Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    701
    Likes Received:
    64
    +1
     
    andygu3 likes this.
  12. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    I keep deleting things I don't need so I guess it's not important right now especially when the nightlies are only 55.3 mb. That's about the only thing I download
     
  13. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    I try to stay above 500 mb, so that sort of thing does not happen. I looked for a while but once I found I was not having any issues with restoring nandroids and such, I quit looking
     
  14. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    Yeah, I don't know the exact amount of free space needed to do a restore but I've had them fail when I had below like 450mb or so.
     
    andygu3 likes this.
  15. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Well if you say ballpark 450 mb, I will stay above 600 mb:D

    Thanks
     
  16. Joehunni

    Joehunni Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    77
    Lol, exactly, no prob.
     

Share This Page

Loading...