Launcher Pro won't install


Last Updated:

  1. SinfulDragon

    SinfulDragon Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    614
    Likes Received:
    36
    Anyone having issues with Launcher Pro update installing?

    I'm running UD 1.0.0, other updates install, just not LP.
     

    Advertisement
  2. SinfulDragon

    SinfulDragon Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    614
    Likes Received:
    36
    also uninstall/reinstall doesn't appear to be an option. I think UD has LP as the default stock launcher.
     
  3. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations! Moderator

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    12,268
    Likes Received:
    11,700
    There IS a way to do it, but it's a roundabout way. You need to save your homescreen settings, install the ADW Launcher (so you have SOME kind of home launcher), then use root explorer to go into system/apps and delete the launcherpro.apk. Then reboot the phone and download LauncherPro's updated version from the market. Restore settings and widgets and you're in business. I'm not sure the update is worth the trouble, IMHO.

    With the YouTube update you can uninstall YouTube in Titanium Backup, reboot and reinstall from the market.

    I'm hoping that BD will fix this issue in his update.
     
    SinfulDragon likes this.
  4. Thornfullessrose

    Thornfullessrose Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    840
    Likes Received:
    63
    that sounds pretty annoying. why do you have to do that with some roms?
     
  5. BigRedGonzo

    BigRedGonzo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    871
    Likes Received:
    204
    Because they build it into the ROM.
     
  6. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations! Moderator

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    12,268
    Likes Received:
    11,700
    Apparently the update ONLY fixes a bug in the LauncherPro Facebook widget. If you don't use its custom widget (and I use the stock widget), then updating won't do a thing for you.
     
  7. kratos

    kratos Back on my throne!!! VIP Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    1,678
    Likes Received:
    430
    I like to think of it as a learning experience. It is practice for playing around with root files.

    Some Dev's put different apps ins /system/apps and remove apps from /system/apps. I'm not sure exactly why they put apps like that in /system/apps, but my guess would be that Blackdroid did this because it is the only launcher included with his new ROM. That being the case, without a launcher on the phone, the phone is basically useless. You'll never be able to access any apps or settings or anything. Chances are that Blackdroid wanted to use LP as the launcher because of how robust a launcher it is. So, he put LP in /system/apps to avoid accidental deletes and then a bunch of people complaining because they can't use their phones without re-flashing the ROM.

    I don't know if those are Blackdroids reasons for doing it this way, but that is what I think his reasons may have been for it.

    Kratos
     
  8. SinfulDragon

    SinfulDragon Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    614
    Likes Received:
    36
    I get the reasons, but thats wildly annoying and I'm not installing another launcher just so I have the ability to update LP as the FB Widget is not used on my phone anyway.

    Thanks everyone for the responses.
     
  9. kratos

    kratos Back on my throne!!! VIP Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    1,678
    Likes Received:
    430
    Gotcha. I can understand and respect your decision. If you don't use the LP Facebook widget, then there is no need to update it, yet.

    Kratos
     

Share This Page

Loading...