Launcherpro=slow


Last Updated:

  1. simulator

    simulator Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    4
    Definitely slower than TW on my phone... bummer.
     

    Advertisement
  2. Intervenient

    Intervenient Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    671
    Likes Received:
    48
    I found it a lot faster on mine.
     
  3. Duck Tales LOL

    Duck Tales LOL Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    12
    LauncherPro was faster for me as well.
     
  4. kpenning

    kpenning Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    66
    Ditto. Launcher Pro working extremely well. No lagg after a few hours of playing around on my device. :D
     
  5. immortel

    immortel Active Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    That sucks, sped me up quite a bit moving to Launcher Pro
     
  6. Duck Tales LOL

    Duck Tales LOL Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    12
    Are you using a Task Killer to kill any running apps?
     
  7. NukaCola

    NukaCola Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Launcher pro is fast and snappy here too.. I don't use any animated bg's though.

    As a side note, I love this phone!
     
  8. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    Definately helped me that's for sure. Made a huge difference.

    I regularly killed running tasks and had removed ALL widgets and Touch Wiz still gave me the stall/lag issues.
     
  9. simulator

    simulator Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    4
    I do have task killer installed. Is that a known cause?

    Is there an online manual available anywhere?
     
  10. Duck Tales LOL

    Duck Tales LOL Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    12
    Not a cause, just making sure you didn't have a ton of apps running in the background slowing things down.
     
  11. Duck Tales LOL

    Duck Tales LOL Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    12
  12. simulator

    simulator Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    4
    Not at all. Seems like it could have been a sync issue or even a sd card issue.
     
  13. giper54

    giper54 Well-Known Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    9
    How do you get launch pro on the captivate to work?
     
  14. Duck Tales LOL

    Duck Tales LOL Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    12
    Install it, hit the Home button, and it will ask if you want to use TWLauncher or LauncherPro. Select LauncherPro.
     
  15. Android_J

    Android_J Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    14
    Launcher Pro is working great for me. Love it.
     
  16. Croak

    Croak Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    76
    Likes Received:
    29
    Fast for me too. Go into Preferences, tinker with the scroll and opening speeds, and the memory usage.

    And I damn sure don't miss the side scrolling, the TW widgets, and the goofy drawer launcher on the right thing. Having enough trouble as it is getting used to the mixed-up capacitive buttons on the thing, coming from a Milestone...Menu, Home and Back are all in different positions.
     
  17. Android_J

    Android_J Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    14
    How do I access the stock widgets while running LauncherPro?
     
  18. format13

    format13 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    You can't, those are strictly for the TouchWhiz UI. I haven't had a chance to look yet, but I am almost positive there are alternatives to the TouchWhiz widgets that you can download.
     
  19. tekonus

    tekonus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    237
    Likes Received:
    36
    I had to laugh while watching the video Duck Tales posted, while showing off how to change the launcher icons in Launcher Pro the guy accidentally deleted his Phone icon. :p
     
  20. smeltn

    smeltn Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Ok so downloaded Launcher pro from the android market, it did change my home screen, but I do not see the HTC sense ui clock or anything else. How can I get the Sense UI clock/weather widget?
     
  21. dontshakepandas

    dontshakepandas Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    8
    You can't unless you are running Sense on the phone. You can get other apps that are similar. I'm using beautiful widgets.
     
  22. rajendra82

    rajendra82 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    172
    Likes Received:
    20
    I am using fancy widget, which looks almost exactly like the sense clock with a location based weather overlay.
     
  23. scorpiodsu

    scorpiodsu Active Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    3

    Once you decide to use launcher pro that mean you don't want to use the UI that came on the phone including their widgets. Find some widgets in the market that do the same thing or go back to the original UI.
     
  24. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    How do I change launchers once I set one to default. Can't figure out how to get the original Touchwiz launcher back.
     
  25. Donatron

    Donatron Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    175
    Likes Received:
    15
    Settings -> Applications -> Manage applications -> LauncherPro -> launch by default -> Clear defaults
     

Share This Page

Loading...