Losing signal with cable connectedSupport


Last Updated:

  1. JimDane

    JimDane Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    My stock (4.0.3 updated) S2 loses the signal when it sits with either the USB cable connected to my laptop or the charger cable connected.

    It works for some time, then within an hour there is 'no lines' signal and I can't make a call.

    If I pull the cable and wait for a few minutes it will find the signal again (3 lines) and everything works fine again.

    I would really like to get it working with the USB cable as I have the phone permanently connected to the PC through MyPhoneExplorer where I can control the phone from the PC and synchronise it with Outlook.

    Any ideas?

    Jim
     

    Advertisement
  2. SiempreTuna

    SiempreTuna Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    3,808
    Likes Received:
    962
    .. apart from disconnecting every 45 minutes, not much!

    The only thing I can think is that, because it's on charge, the phone is heating up to the point where the radios are shutting down. Does it feel warm? Is it in a stream of warm air - e.g. near a fan outlet on your computer?

    You could try moving the phone somewhere cooler, if there is such a place within reach.
     
  3. JimDane

    JimDane Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Thanks for the ideas, the phone is perfectly cool.

    I tried removing the battery and the SIM card and clean all contact surfaces and that did nothing to the issue.

    JimR
     

Share This Page

Loading...