lost SD card data after "updating profile"...Support


Last Updated:

  1. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28

    Advertisement
  2. twincitiesjhawk

    twincitiesjhawk Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    strange, Ive updated my profile about 4-5 times since launch day and I have lost nothing.
     
    finndo77 likes this.
  3. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    I'd do it right now to replicate it but I don't feel like copying 2GB of stuff back lol.

    What does it even do? Other than possibly delete all your media.
     
  4. acp

    acp Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    996
    Likes Received:
    71
    I didn't lose anything either
     
  5. chadk881

    chadk881 Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    3
    This must be a kinda random issue as I have two EVO'S and have updated the profiles of both phones hardward builds 2 and 3 a dozen or more times each with none of the issues you just described.


    Chad
     
  6. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    Interesting. There is two of us who lost everything. Is it a combination of doing the PRL AND Profile?
     
  7. salpiche

    salpiche Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    24
    Updating Profile just refreshes your 3g/4g username on the Sprint network just like restarting your router or modem it does not touches your SD for anything, I just can't see the connection between one and the other. I do Profile Updates all day long on hundreds of devices and never seen this happened or even heard of it, and just in case that it is just with the EVO I will be doing it once an hour during the day see if I can replicate.
     
  8. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    Okay I'm going to do it right now again. I'm going to back up everything just in case first.
     
  9. sagedil

    sagedil Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    796
    Likes Received:
    178
    Again. One more who updated and lost nothing.

    Launch day version 2
     
  10. AndroidMax

    AndroidMax Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    304
    Likes Received:
    60
    What? I do not concur. I've done this a S-load of times with no issues.
     
  11. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    I have a launch day version 2 as well.

    Another thing that my phone is doing, is it sometimes just charges when I plug into a PC even though I have the setting checked to ask me. I have to completely reboot the phone in order for it to start prompting again. I had to do this just now because when I went to plug in to back up so I can try the profile again, it wouldn't connect to the PC.
     
  12. ballr4lyf

    ballr4lyf Well-Known Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    28
    Did you 2 happen to perform the firmware update that was released shortly after launch? It sounds a lot like the SD card mounting issues that were initially reported.
     
  13. sagedil

    sagedil Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    796
    Likes Received:
    178
    Yes, original update done day I had phone launch day
     
  14. ballr4lyf

    ballr4lyf Well-Known Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    28
    Not you, the guys who lost their SD card data. :p
     
  15. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    Interesting...

    Did HTC Update: Everything there
    Did PRL Update: Everything there
    Did Firmware Update: Everything there
    Did Profile Update: Everything still there

    So what happened last time!? I got the SD card update the day I picked up the phone...and I only did the PRL and profile last time when I lost everything.
     
  16. finndo77

    finndo77 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    860
    Likes Received:
    107
    ran all updates, SD, PRL, Firmware, and profile. no lost anything.
     
  17. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    Well WTF!? lol

    I need a 32GB SD card ASAP to get rid of this 8GB POS.
     
  18. tech411

    tech411 Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I've done mine a few times since launch day and have lost nothing.
     
  19. Twosted

    Twosted Active Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    You should see a USB indication on the top left corner of the screen (the Notification area). Drag down the notification area and the press the "USB charging" message. It should then allow you to change it. It usually goes right into charging if your phone is in sleep mode.
     
  20. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    5,699
    Likes Received:
    3,503
    this thread is highly misleading. ive been doing this on the PRO1 the PRO2, the hero and now the EVO. i have updated profile/prl and never to this day had this issue the OP describes. as discussed earlier in this thread, these items do not touch your SD card in any way. its all done under the hood. the OP has other issues and needs to do further testing...

    thread subject changed....
     
    AndroidMax likes this.
  21. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    I don't always see that. When I don't, that's when I need to reboot otherwise I'll never be able to connect to the PC. When I do see it, everything works fine.

    Sorry for the misleading title. I posted in the troubleshooting forum with a different thread and then after someone else reported the issue after doing the same thing then that's when I made this thread. It was caused by doing the same exact thing, so it's hard to imagine 'it's my phone'. Could it be the SD card? Absolutely. I haven't been able to replicate the issue though.
     
  22. ngmasterj

    ngmasterj Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    This is my second Evo. The first one I received, I immediately updated everything; PRL, profile, firmware, HTC updates, etc. There were no issues. I exchanged it for a new one because the Sprint store I bought my first one from sold me a barely used phone (it was used and returned within one day) since they were out of stock. A few days later, they called me and asked if I wanted to exchange it for a brand new one as their shipment of new phones came in. I said, "Sure, why not?" I exchanged my phone for the new one, and sure enough after 2 days of use, the screen is separating and light is leaking from under the home button. Both phones, btw, are build 003. Day 5 (yesterday) I decided to update everything as I forgot to do so when I exchanged for my new phone, and afterwards immediately decided to change the wallpaper. The wallpapers were taking forever to load, so I went into gallery instead. They still took forever. I went into Astro to look for the pictures manually, and they weren't showing up. Finding this strange, I mounted my sd card and looked for the pictures finding all but 20 pictures remaining from the 200 I previously had, and none of my videos. Not only that, but the new phone came with several more defects. Whenever I plug my phone into the computer, it immediately mounts sd card, which is ANNOYING as hell when I'm watching something or flipping through pictures or doing anything involving using the contents of my sd card only to get interrupted to unmount, even though the default is always set to "Charge Only". I don't even unselect and reselect "Charge Only" to unmount, I just slide down the notification bar and press "Done" and it unmounts. I'm using a 16 gb sd card that I had previously used on my Nexus One. It has an EXT-4 partition as well that I never formatted. I don't know if that information helps, but if anyone can figure this out, +1 internets to you
     
  23. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    Thanks. Obviously it's not me.

    WTF!?
     
  24. ngmasterj

    ngmasterj Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    so I think i figured out what went wrong. it may actually not have anything to do with updating the PRL or profile. first, I figured out why my phone kept auto mounting the SD card; it was because the app doubletwist that kept auto mounting despite defaults. Also, I think the reason why my media disappeared but not my music is because doubletwist acts just like itunes in that it auto-syncs whenever you plug it in. I added a bunch of my wallpapers last night and they disappeared again tonight, so I'm suspecting its doubletwist. I uninstalled doubletwist and I'm going to re-add a bunch of photos and videos when I get home. I'll report back to see I that resolved the issue.
     
  25. Ilya

    Ilya Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    28
    I don't have the installed, but I do have the Nexus One gallery apk installed.
     

Share This Page

Loading...