Manually boot into Koush Recovery Droid X


Last Updated:

  1. Pucuck

    Pucuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    I semi-bricked my phone. I installed Rubix Rom through Rom Manager and it installed over top of FlyX. It starts up like normal (just doesn't go to the Koush Recovery screen on startup). When I unlock the phone, there is just the status bar and everything else is completely black. I can connect usb and change how it connects.

    Is there a way to get into the Koush Recovery manually at startup somehow? I just want to flash back my backup. I'm at work and I'm using OSX so I can't exactly do the SBF (unless someone knows a way without having to set up a virtual machine).

    Thanks!
     

    Advertisement
  2. Pucuck

    Pucuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    Nevermind, through researching on google, there isn't a way to boot into koush recovery. Guess I'll wait til I get home.
     
  3. Airmaxx23

    Airmaxx23 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    3,142
    Likes Received:
    1,039
    I had something similar happen before and after pressing the hard keys a bunch of times I had a window pop-up where I was able to select the launcher as default and things started working. It may be worth a try.
     
    Pucuck likes this.
  4. binary visions

    binary visions Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    3,334
    Likes Received:
    1,443
    Yeah, sounds like your launcher is just hosed. You can probably throw it into car dock or home dock by putting a magnet on the back, launch the market, and install launcher pro or ADW.
     
  5. Pucuck

    Pucuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    I setup the Android SDK setup on my computer at work but I'm not able to put my phone into debug mode. I have a launcher pro.apk ready to send to it, but I can't get it to see my device.
     
  6. Pucuck

    Pucuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    I got the car dock to load with a magnet but I'm unsure as how to get market running. How would I go about doing this? I don't have the option to add apps. At least, I don't see it.
     
  7. binary visions

    binary visions Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    3,334
    Likes Received:
    1,443
    On the "add app" button, add the market. Then you can launch the market with that button.
     
    Pucuck likes this.
  8. Pucuck

    Pucuck Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    22
    I got it working. I was able to go in and enable debug mode. Now it's back up and working. Thanks!
     
  9. tmushy

    tmushy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    5
    There is a way to boot into it
    I have discovered the method

    let your battery completely die. Then charge your phone.

    Turn your phone back on normally and it will boot into it.
     
  10. Airmaxx23

    Airmaxx23 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    3,142
    Likes Received:
    1,039
    You're right, I completely forgot about that, I actually had it happen over the weekend.
     
  11. northernmoris

    northernmoris Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    314
    Likes Received:
    41
    I made the mistake in the beginning of hitting default home instead of adw and got the black scree. I solved it by turning off the phone, then help down power/home buttons. when the triangle popped up I hit search button to boot into recovery, then did a factory reset...problem solved.
     

Share This Page

Loading...