Manually Update to RC33


Last Updated:

  1. SirFenwick

    SirFenwick Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Here is the link: http://www.mediafire.com/file/2nzzn4yzmte/signed-PLAT-RC33-from-RC30.f06aa9b3.zip

    USA only... At least thats what I've heard.

    Directions:
    1) Rename the file to update.zip
    2) Put update.zip on your SD Card, not in any folders!
    3) Turn off G1
    4) Hold the Home button(House) and then as you continue to press the Home button turn it on... Keep the home button down!
    5) Once you see a Exclamation icon release the home button.
    6) Open the keyboard and press Alt+S
    7) Watch it work its magic.
     

    Advertisement
  2. Fraize

    Fraize New Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I followed your instructions, and it just didn't work for me. Though, to be honest, I am new on this phone (just got it yesterday) and am muddling through it.
     
  3. mightykc

    mightykc Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Worked like a charm! I'm pimping RC33 now! Thanks for posting it!
     
  4. markinct

    markinct Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    Thanks to SirFenwick, I'm up and running on RC33 - I'm roving the Market now, marking spam...

    Fraize - don't do a right click on the link for the file. Follow the link, then download.

    Of course, AFTER I started the install I thought "Hey, no one else has reported back... what if it's malware that bricks my phone?!?" But all is well.

    Thanks!!
     
  5. SecretAsianMan

    SecretAsianMan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4

    what if my previous manual update file is named update.zip? should i change the name on the rc30 update? and then rename the rc33 to update.zip?
     
  6. SecretAsianMan

    SecretAsianMan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    nm i answered my own question and thats exactly what i did. i had to rename my old update to something else. i chose update30.zip on my sd card. everything went fine. thanks for the link. im on RC33!!!
     
  7. SecretAsianMan

    SecretAsianMan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    awesome one you get the update go to my downloads then notifications and it will tell u if your apps have an update pending. way cool. and the google voice recognition is pretty awesome. another cool thing is when you are at your home screen, highlight an app with a long name with the trackball and it scrolls the name across. i dont remember the phone doing that b4. unless im just a ******. but cant someone else verify it didnt happen b4 the update?
     
  8. slave1

    slave1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    Can anyone confirm this is only for our colonial cousins?
     
  9. randel77

    randel77 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    I'm not sure if the file you've posted lets you get to keep root but no ones mentioned it so I doubt it will. There is a new JFv1.41 Rc33 version out. Here it is
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=475381



    "Can anyone confirm this is only for our colonial cousins?"

    I don't think either of these files will work for you as you on rc8 not rc30.
    but i'm sure its being worked...at least the JF one anyway.
     
  10. SecretAsianMan

    SecretAsianMan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    at this time you there is no rooted version. if you are currently rooted you have to re-install rc29 then update to rc30 the update to rc33. no root. but if you want root, give it time. it should be here shortly.
     
  11. randel77

    randel77 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    no,no it's out I have it on my phone rc33 with root and multi-touch.These work fast.:)
     
  12. GeoUSA

    GeoUSA Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    324
    Likes Received:
    32
    Thanks. I can confirm that the scrolling of long app names is new in RC33. I tested before updating.

    Sadly, Voice Search is not yet working in my market. When I click the microphone icon on the search widget I see an immediate, "Connection problem" dialog box. :cool: Slave1, it's just a hunch, but a similar reason may be why this update isn't encouraged for the UK. I suspect TMO in my area hasn't updated something.
     
  13. Chee

    Chee Active Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Okay I am new to android as well. Are we going on the web site via PC and downloading the rc33 to our SD cards from the USB connection or do we go straight to the website though our G1's. Please elaborate for the FNG. Thanks.
     
  14. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Update will be OTA ...so be patient as they roll it out in waves ...
    I am in Washington DC ... and not here yet for me..
     
  15. ravens0ng

    ravens0ng Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    109
    Likes Received:
    9
    Sweet!

    Worked like a charm. I don't remember all the little animations during install when it went from rc29 to rc30. Was that from manually installing this time?
     
  16. dskyers

    dskyers Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    i just installed now manualy those instructions up top are perfect but you must have root access. check out the new themes for it too. your old ones wont work dont try theres a couple for the rc33 update xda-devolpers. has all you will ever need!!!!!!!
     
  17. ravens0ng

    ravens0ng Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    109
    Likes Received:
    9
    I don't have root and it worked fine for me.
     
  18. Chee

    Chee Active Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Thanks Hombre. I'll be patient. But I've been reading the forum long before I bought the phone and I saw how everone was waiting for the legendary "Cupcake" OTA upgrade and I see how that went. But I am more confident about the RC33. Does anyone who did the manual update see if the market was update to Paid Apps. That was floating around rumorville for RC33.
     
  19. Mr.Android

    Mr.Android Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    5
    Worked perfectly. Thanks a lot! I'm glad you are all as impatient as me.
     
  20. blambu56

    blambu56 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Worked great for me as well. Thanks for the post. Im not a very patient man. I didnt see any "pay" apps on the market so i dont beleive that rumor is true. Now all we need is root access for RC33 - where are you JesusFreak?
     
  21. greekking23

    greekking23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    i hit alt+s, and it does the downloading animation for about a second, then reverts to the exclamation point... what do I do next?
     
  22. greekking23

    greekking23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    never mind, hit alt+L to see the scripting in progress... then hit Home + Back to reboot and finish...
     
  23. frankiefurter

    frankiefurter New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    "Windows usually hides the .zip, so if you renamed it update.zip that means windows might have really made it update.zip.zip

    Just name it update, if it still shows the zip file icon then this is what you want. I have my computer show me all extensions, this eliminates this problem." I think this is why some people feel its only working with certain sd cards.

    I grabbed this from another website regarding updates but i don't have the guy's name that figured it out. thanks to him for realizing this though, whoever you are! :)
     
  24. MarvinAndroid

    MarvinAndroid Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    194
    Likes Received:
    22
    This worked for me too thanks!

    Seems to be running nice.
     
  25. gsr717

    gsr717 Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    4
    i tried it with update.zip and just update. its giving me an error saying "E:cant open cache/recovery/command" also says no such file or directory. Installation aborted. what am i doing wrong?? i downloaded the file (signed-PLAT-RC33-from-RC30.f06aa9b3) and renamed it to update.zip and dragged it onto the sd. is this correct. any help would be much appreciated. thanks!
     

Share This Page

Loading...