Many questions !, I 'll soon receive my hero


Last Updated:

  1. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi guys, i have a few questions for you.
    I will receive my phone tomorrow so help me out plz ^^

    1.1) First what about wallpapers ? I know the hero has a resolution of 320x480 but looking at this thread
    http://androidforums.com/htc-hero/25897-selecting-wallpapers-forces-me-crop-them.html
    it seems to be rather buggy
    The phone doesn't like certain resolutions or ...?
    1.2)-I spent some time looking for cool 320x480 wallpapers, are they useless ?
    1.3)-Should i look for 640x480 like on g1wallz ??
    1.4)-What about the aspect ratio of a wallpaper like this one.
    Piss On Apple G1 Wallpapers | G1Wallz.com
    (why is there 2 wallpapers for each on this site?)
    1.5)-Won't it have some stretch aspect ?

    2) I never had a smartphone but i am the kind of person always modding my computer.I am not a noob on windows, but never put my hand on an android phone.The phone I am gonna receive comes with the official rom.

    2.1)-Except being able to load third party application what is available on rooted hero not available for non rooted one ?
    2.2)-About updating my phone, I know it deletes my files but I heard I can make a backup of settings and apps . How can I do it ?
    2.3)-I Bought a 8 giga micro sd card, is there any need to partition it ?
    2.4)-Is modaco custom rom more stable than official version?
    2.5)-Does the modder of this rom updates it often?
    2.6)-For people who use it, why would you recommend it to me ?
    2.7)-Is there any malus with using a modded rom ? I am still able to use android marker by example ? (< I guess its a stupid question *-*)

    3) Any idea/rumor when will be the new official rom available ?

    4.1) I dont want to do it but i wondered, can you use a generic android version on a htc hero or have you to wait for htc versions ?
    4.2)-I know android is open source (right ?) but htc version is not right ?
    4.3)-So we can't really mod whatever we want ?

    5)What about themes ?
    5.1)-Is there any theme available for htc hero ?If yes where ?
    5.2)-Do themes add icon replacement ?

    6.1)I heard there is different models of htc hero depending on the location like euro hero or american hero.
    6.2)-I also read certain heros come with different hardware ? Can you help me out ?

    7.1)I also read bluetooth file sharing doesn't work at all, is it true ?
    7.2)Is it a missing function ?
    7.3)If yes is it available on custom roms?
    7.4)Will it be available on the new update ?

    8.1)Can I replace default applications ? like the camera by camera zoom fx?


    It will be a real relief to have these answers.Thank you guys ;)
     

    Advertisement
  2. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    Making us work eh..

    1.1) You dont have to crop them as long as you pick the righ resolution.
    1.2)-you can stich them together using an app
    1.3)-YES
    1.4)-that is 640x3480 isnt this the same question as above
    1.5)-no



    2.1)-Except being able to load third party application what is available on rooted hero not available for non rooted one ?

    That is INCORRECT. You can load 3rd party apps on non rooted, every app in the market is 3rd party........ Rooting lets you put new themes on and install apps on the sd card.

    2.2)-Use appmanger app
    2.3)-no
    2.4)-no of course it isn't
    2.5)-yes
    2.6)-You don't need it, htc sense is beautiful
    2.7)-You will invalidate your warranty

    3) soon

    4.1)htc versions
    4.2)-htc sense isnt i dont think
    4.3)-you can do whatever you like..

    5)What about themes ?
    5.1)-only for rooted
    5.2)-yes

    6.1)I heard there is different models of htc hero depending on the location like euro hero or american hero.
    6.2)-I also read certain heros come with different hardware ? Can you help me out ?

    America has a different version than Europe.

    7.1)it will work with the update
    7.2)see above
    7.3)see above
    7.4)see above

    8.1) yes
     
  3. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    perfect, thank you for your answer.
    Now a few more questions :

    1) How does the market works ? I mean I can pay for apps with paypal?
    2)Any great site with themes ?
    3)I don't understand why the wallpapers resolution needed is 640x380 as in the hero specifications the screen has a resolution of 320x480. Sounds strange to me
    4)If I want to root my phone, I will be able to install apps on micro sd so it will be easier to backup as I won't have to reinstall them. Right ?
    5)Except for bluetooth file sharing, is there other basic options available on other phones not yet available on hero ? Like the famous bluetooth file sharing and video on Iphone by example
    6)Any good tutorial to point me to to root my hero ?

    end of questions ^^
    Sorry about making you so much work he he
     
  4. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
  5. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    The payments are made via Google Checkout, which is a similar service.

    Not yet afaik.

    Also be aware that the lockscreens are 320x455, just in case you want a matched set. :)

    It's possible to back up all but protected apps when they're installed to internal memory. If you mean after a reset, then no. Apps will still need to be reinstalled if the OS has been replaced or the handset wiped.

    Voice dialling.

    Several. There's a sticky thread at the top of this forum to start you off.
     
  6. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Thank you for all and the tip for lock screen ^^
     
  7. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    A last question : Can I disable mobile internet for sure ?
    I mean I don't have unlimited internet so I don't want to waste my credit ...
     
  8. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    Yes, it can be disabled in Settings-Wireless controls by unchecking Mobile network.
     
  9. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Btw I need some help, I tried the meteo and location.
    It detected my location as the wrong town (not very far but ...)
    The problem is this wrong city is noted as (actual) so it appears as first in the list of town. I just can't delete it.
    The problem is that its the only one appearing on desktop. I mean Can I set my real town to appear .
    Any way to repair this ? :/
     
  10. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    Open the Weather app
    Hit the + soft button (bottom-right)
    Look for your town in the list and select it (if available)
    If it's not listed, try "My Location" and see if that works. Enable GPS for more precision.
     
  11. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Its what I did to get my real location but I had to move the pointer
     
  12. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    Once you've relocated it, select "Done" (I think?) and it should update.
     
  13. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    I did it but the location is set as 2/2 so it wont appear the first one nor will it replace the 1/2 :'(
     
  14. Hrochnick

    Hrochnick Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    5
    In the weather app, press menu and then rearrange to change the order (drag the little icon on the right of the name to change its position). However, i think if when adding the widget you chose current location, then that will always be the first choice. Try removing the widget and re-adding it, select the town you want instead of your current location.

    At least that's how it works in the HTC app, I think you said you are using Meteo, that may or may not be similar, but give it a go...
     
  15. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Damn! I tried to rearrange but the local location doesn't appear.I removed the widget and put it again but you know you choose the location you want to show when you place the widget. So If I choose london by example I won't be able to change it after. except if i remove the widget.
    I should be ok with this but in order to choose my real location I add to do it by correcting what google shown me.
    I mean it placed me at the wrong location when I chose to add a new location so I moved to go to my town.
    The weird thing is My town just doesn't appear in the list !!! even If I write it. But the name appears when I move the cursor to it.
    ...

    btw I just can't synchronise with my damn windows 7 !
    It appears in printer & devices as android phone but I can't access it with htc sync nor with windows.
    I tried to use vista drivers but they seem to be the same ? :'(
     
  16. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    nvm I managed to synch my hero. Is there a file manager built in or do i have to download an application ? ???
     
  17. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    Download an app called Astro
     
  18. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Thank's can someone provide me a tutorial to root my hero ?
    BTW before doing it : it flashes the rom with a new image ?
    So i will lose my parameters and everything on the phone memory or ... ?
    ty :)
     
  19. MisterTea

    MisterTea Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    bump plz
     
  20. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,389
    Likes Received:
    16,500
    There are several ways of doing it, depending on what you want to do with the handset. Take a look here, here and here to get an idea of what's involved.
     

Share This Page

Loading...