Market Auto UpdateGeneral


Last Updated:

  1. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Hey everyone,
    I have alot (and I mean ALOT) of apps on my Xperia, so I get around 5 app updates a day, which is now starting to agitate me because most of them are the same apps everyday needing updates.

    Today I heard about an update for the market that includes an auto update feature for installed apps. But I, like many others, do not see this option on the market.

    Does anyone have any idea how to get it? or if I can't get it, when can I?

    Thanks in Advance :)
     

    Advertisement
  2. slugpace

    slugpace Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    95
    Likes Received:
    33
  3. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
  4. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Hi CuBz

    My turn to turn provider i see

    Go into the MARKET - select your DOWNLOADS

    then if you open each individual app, at the top of the screen

    Check Box that says "ALLOW AUTOMATIC UPDATING"

    just tick it and away you go

    means you can choose which apps to do auto and which to do manual

    hehehe

    EDIT **unless you meant your market hasn't updated that allows you to do this**
     
    slugpace likes this.
  5. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    That's what I remember seeing in a screenshot earlier on, but I don't have that option on mine :(
     
  6. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    only thing i can think of is force closing Market and Market updater in your application manager in settings menu - then rebooting phone - possibly taking battery/sim out for 30 seconds first just incase that forces your phone to update your market settings

    you rooted or not ?
     
  7. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Ok i'll give that a try now

    and yes I am rooted, but have only been rooted for 2 weeks
     
  8. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Well i don't know what i am talking about but it may be worthwhile if that option doesn't work out for you, seeing if rooted users have that update to the market or not - similarly with non rooted

    just a thought - but actually might be logical

    i myself am non rooted
     

    Attached Files:

  9. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Ok well I may do a factory reset. If I can get auto update after doing that, it will be worth it, otherwise I'll be an angry guy lol

    EDIT: OK I unrooted, then checked, and it still wasn't there, so I re-rooted
     
  10. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Take it the reboot of the phone had no effect ?
     
  11. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Nope, neither did the unroot

    But I have a backup in progress, and I will be restoring the phone when it's done :)
     
  12. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Different market accounts updating at different times - though i find that hard to imagine

    Go into application manager - then scroll through to findand open MARKET - do you have an option that says UNINSTALL UPDATES

    if so try doing that then rebooting

    ** EDIT **

    Just tried that method on mine and it updated the market back automatically within a few minutes - running on wifi

    ** EDIT AGAIN **

    Just noticed there now seems to be smart searching as per normal google website - now you don't have to get the name accurate
     
  13. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    I had no option to uninstall it, so I decided to re-install the OS using SEUS.

    But halfway through it stopped updating, now I'm stuck with a dead phone, and although SEUS states it can still be updated, it will not update, I am just constantly getting "Please Wait" on SEUS, and on my phone I am just getting an image of a phone with a yellow triangle with an exclamation mark in it, :(
     
  14. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    UH - OH thats not good - no idea what to suggest after that as i have never rooted/unrooted
     
  15. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Well I've very literate when it comes to this part, so I should have it working again in about 10 minutes :)

    EDIT...

    Sorted it, and re-installed software, but still no Auto-Update :(
     
  16. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Thats no good - maybe a case of wait and see - might be similar to Sony's updates - goes through certain firmware/basebands first ??
     
  17. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    I'm on the same baseband, and network as you lol
     
    CtrlU likes this.
  18. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Not necessarily - ROSERED is on T-Mob with same firmware update but in the service menu my software version is slightly different to hers

    think mine is superior lol esp as i have my camera noises and she doesn't lol
     
  19. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    What firmware you on?
     
  20. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Take a look - decided to screenshot it as it was quicker
     

    Attached Files:

  21. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Slightly different...

    [​IMG]
     
  22. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    Same as ROSERED

    The ETS and CUSTOMIZATION builds are different - maybe the reason, maybe not, wouldn't surprise me though
     
  23. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Strange. I wonder why that is
     
  24. MrWomble

    MrWomble Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    774
    Likes Received:
    51
    I would assume that you got your phone direct through T-Mobile therefore had all their branding etc

    I got mine at Carphone Warehouse - who mainly deals in factory standard unlocked handsets
     
  25. CuBz

    CuBz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Ahh that explains it then lol
     

Share This Page

Loading...