Market no longer recognizes my Apps!?Support


Last Updated:

  1. jamor

    jamor Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,688
    Likes Received:
    761
    So I did an ASTRO backup of all my apps downloaded from the market in 2.1

    I did did a complete wipe, performed the 2.2 OTA, and did a factory reset after that.

    After successfully loading 2.2, I went to the market and downloaded a few new apps. Those show up under downloads and update notifications come up when necessary.

    HOWEVER.

    I then downloaded Astro from the market, loaded Astro and then loaded all of the apps I backed up (and rebooted my phone).

    Problem:

    None of these apps I restored show up in the market under menu>downloads..

    Even worse, when I search for an installed app that I backed up from Astro, it doesn't recognize it as installed and still gives me the option to download and install it even though I already have it.

    This means that I will never get notifications to update for these apps which is important to me.

    Is there any way around this - has anybody else run into this problem? I haven't seen anyone else with this problem...

    I fear ASTRO is useless because of this and that I will have to uninstall all of my apps and just download them fresh so that I can be notified of updates.

    Thanks in advance.
     

    Advertisement
  2. jamor

    jamor Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,688
    Likes Received:
    761
    ^^
     
  3. ramcharger1979

    ramcharger1979 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    250
    Likes Received:
    13
    Same here with backup pro. It does notice the apps when they need updated.
     
  4. jamor

    jamor Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,688
    Likes Received:
    761

    When does it notice? When you open it?
     
  5. ramcharger1979

    ramcharger1979 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    250
    Likes Received:
    13
    It started to notice them showing up after they get updated. They market knows they are there even if it does not list them.
     
    jamor likes this.
  6. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,064
    Likes Received:
    8,530
    Yeah, this is fairly well documented although I just found out about it awhile back also. It seems about the only thing that works consistently well is Titanium.

    The paid version of Titanium has a Market Doctor which repairs broken market links once all apps are backed up. I'm guessing Joel probably put that in there for this very occasion. Might be a good way to avoid having to re-install all apps if you're interested in a long term solution.
     
    jamor likes this.
  7. jamor

    jamor Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,688
    Likes Received:
    761

    Ahh.. I wonder how I missed that. Everyone touted Astro so highly.. but this is a fatal flaw in my opinion.

    Good thing is I do have a Titanium Backup. I can't use it until I re-root (which I will do this week).

    For now I'm going to uninstall all of the apps I restored through Astro. What a pain. Thank god I didn't pay for the full version.

    I guess it's good for one thing - apps that you DON'T want updated like free Shazam 1.0, etc.
     
  8. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,064
    Likes Received:
    8,530
    Yep, exactly. That and a general use file manager for accessing, copying, pasting, viewing, etc is all I've found it good for.
     
  9. Bob Denny

    Bob Denny Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    197
    Likes Received:
    194
    This works on 2.2 and 2.1u1:

    Call *#*#2432546#*#* (*#*#checkin#*#*)
    See message "checkin successful"
    Reboot
    Check the Market.
    Repeat till it works (may just take a long time!!!)

    Restored apps from Astro backup, now all OK.
     

Share This Page

Loading...