Market vs App BrainSupport


Last Updated:

  1. mobiledevice

    mobiledevice Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    7
    Why is it that certain apps say that they need to be updated in App Brain, but the market doesn't report that these updates are available?

    The major one is Touchdown. I see an update available in App Brain for it, but the market link it takes me to is the free trial page.

    Today, App Brain pointed me to the google maps 4.4 update. Market didn't alert me of this update, but the market page for it seemed legit.

    What gives with this?
     

    Advertisement
  2. sabrewings

    sabrewings Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    895
    Likes Received:
    104
    Appbrain tends to update you faster since you're running the app. Every morning I run market and hit "downloads" to get my updates. I usually beat it to the punch of notifying me. I won't be notified until lunch if I didn't do it that way.
     
  3. rapidsandroid

    rapidsandroid Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    402
    Likes Received:
    27
    Odd, Market on my DInc notified me of the Google Map update today. Maybe it was just a temporary reception issue.
     
  4. FramCire

    FramCire Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    173
    I love appbrain. Dont have anything else to say about that.
     
  5. Bug Splat

    Bug Splat Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    280
    Likes Received:
    34
    Yeah I noticed that too. Appbrain is always notifying me of updates. I only use Appbrain now. The new one click install OTA is awesome. Select the app I want and Appbrain will install it on my phone without me having to sync, download, or install. Very handy.
     
  6. PearlRose

    PearlRose Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    6
    I have my data set to only turn on when prompted. Since I don't visit either app frequently, I didn't know of the update til I saw this post.
    Just now logged into Market and my downloads, update is there. Once it's done I'll sync with App Brain, which I only use as an App backup logger.
     
  7. ganesha71

    ganesha71 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Anyone noticed the difference in search results between AppBrain and Market? For example try searching for System Panel in both. In the Market it comes right up but in Appbrain it's no where to be found.I know technically it's SystemPanel but I would think AppBrain would be smart enough to find it with the added space.
     
  8. euph_22

    euph_22 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    2,634
    Likes Received:
    595
    Realize Market is maintained by Google, the world lead in computer searching.
     
  9. mobiledevice

    mobiledevice Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    7
    I was unable to find the Touchdown update in the market, even under the downloads tab. But in App Brain it was there.

    I went to the touchdown website to confirm the latest build just in case, and App Brain was correct. Market was wrong.
     
  10. sr3tlaw

    sr3tlaw Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Well well, sounds like we all agree on something, the Google Market app needs to be a little more streamlined.
     

Share This Page

Loading...