May have Screwed up someones DI


Last Updated:

  1. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    Ok, so I've rooted a couple friends Incredibles. This morning I was rooting my mothers Incredible and I think I may have needed to wake up a bit more before hand anyways here is what's going down

    I rooted with no problem , also installed Unrevoked Forever , updated the radio to 2.15 . Then went to load FrankenRom and hyrdakernal stock undervolted and this is where I really messed up I did a full Titanium Backup but complete forgot to do a Nandroid now I'm stuck in a horrible bootloop but I haven't seen this one before it's just going to the white "HTC Quietly Brillient " screen and then going black and back to that screen over and over again.

    I don't know what to do lol, I don't want to have to be replacing this incredible today that will really put a damper on my bank account :eek:
     

    Advertisement
  2. jtcarnes

    jtcarnes Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    9
    Can you boot into recovery or HBOOT?
     
  3. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    yes I can
     
  4. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    Then just boot into recovery, connect to PC, mount USB storage (SD card) and re-download a ROM, put it on the SD card, then wipe cache, wipe data, and install zip from SD card. :)
     
    ChiTownJim likes this.
  5. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    You're the man. So what I did was I installed ThirdWave . Do you think that it was the ROM or the Kernal or a combination of both that cause the loop?

    Bought ya a can of PBR also lol
     
    necosino likes this.
  6. yojoe600

    yojoe600 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    2,188
    Likes Received:
    207
    probably the kernel making it boot loop... so try another one thats a lil safer
     
  7. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    In general boot loops are caused by corrupted downloads. Could have been the Kernel or ROM. I'd try the ROM first.

    I'm using the King's kernel #1 on SkyRaiders 2.5.2 Vanilla and highly recommend both. The King's kernels have been reported very safe and stable so far :)
     
  8. yojoe600

    yojoe600 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    2,188
    Likes Received:
    207
    true and i just saw he was using a pretty safe kernel i thought he as using an overclocked hydra
     
  9. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    I'm thinking something happened in the download. I will re download it again and try. It's for my mom she just wants better batterylife the performance isn't a big deal
     
  10. ACD168

    ACD168 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162
    Once you have forever installed the only way to really screw up is if you pull the battery when installing a radio or ROM, if you can get back into recovery, your OK.
     
  11. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    Yeah I knew it wasn't bricked , but I was still a little woried being as it wasn't my phone lol

    It's the same reason why I never work on friends cars anymore , if I screw up it's just not good at all
     
  12. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    King just released #3 last night. Some are having issues, but others are raving. SR is about to release 3.0 Vanilla and Sense too. Fun times.
     
  13. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    Too bad you didn't have a heart rate monitor on. :eek: Now those would have been some stats.
     
  14. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    Just put on King's #3. Seems really stable, except when I max OC it (1190) and open system panel it freezes. I rev'd it back down to 1130 Mhz and it seems stable again
     
  15. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    It looks like 1150 is the freeze threshold. It's weird, some are running it very successfully like we are and some can't run it at all. There is definitely different hardware out there.
     
  16. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    Or people that probably shouldn't be Overclocking/modding in the first place :rolleyes:

    I think voltages may just need to be worked out to find the right threshold for the processor. Could also be different batteries putting out fluctuating voltages (I'm on a Chinese eBay 2150 battery) Either way I'm really happy with 1130 and don't feel the need to push any further.

    PS> Sorry to ninja your thread Jim, lol.. Hope you were able to reflash and solved your issues :D
     
  17. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    I see no diffrence from 1.15 to 1.113 , it may show 40-50points higher in quadrant but I don't see much of a diffrence it's just bragging rights lol

    When my profiles go to 798mhz when I'm under 30% battery left I still don't notice much of a performance diffrence when using my phone normally.

    All I know is I'm never doing any flashing until I've been up for at least 4hrs lol
     
  18. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    It's all good , I got everything running right. I'm going to install the stock undervolted kernal again I think I got a bad download for some reason .

    Just trying to get my Mom more happy with her incredible battery life since she can't constantly be switching things on and off and tinkering like I do lol

    But anyways , you're help was much appreciated and I got everything Kosher and running great . Her phone scored a 1320 on the stock Kernal which was very impressive in my mind lol
     
  19. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    I agree, we just need to find the right combo. I was happy with stock speed and just bumped a bit. Now with the Eris that's a different story, that thing *needed* major bump, but then worked rather well.

    Anyway, Jim is up and running so he probably doesn't care. (At least I hope so)

    Edit: too slow on the draw.. Jim beat me to it.
     
  20. rushmore

    rushmore Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    8,267
    Likes Received:
    1,355
    Does it matter when you install the kernel? I rooted, forevered, installed 2.15 radio and then tried to install King #2 and got the boot-loop. I am wondering if I should have installed Skyraider and THEN the kernel?

    The boot-loop thing bugged me, so I will just stick with what came with Skyraider 2.52.
     
  21. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    I installed the ROM and then the Kernels (First King #1 and then #3)
     
  22. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    Ohh god the Eris lol. That thing was almost unusable and everythign I tried to do to make it faster made it worse lol

    I never got to root cause Ijumped on the Leaked 2.1, but a friend of mine is upgrading from his Eris (which has a shattered screen but works fine) and I'm offering him a 30pack of stones for it so I can tinker with another phone that doesn't matter if Ibrick it to learn more about android etc.. Plus I can use it as an extra charger, backup phone etc...

    The Incredible almost doesn't even need to be tinkered with it with just a basic 2.2 rom is an amazing device
     
  23. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    Well since this thread is formally hijacked by the OP, what the heck. I returned my leaked Eris early on and got a clean hboot one. I then gave it to my daughter right away since I pulled an upgrade from one of my 4 accounts and got the DI. My son had an Eris from the get go and never even accepted the OTA, stayed on 1.5!

    To make a long story short, I got them both a DI last month and I now have 2 rooted Erises which I use to play around with and keep in case something happens to any of the 3 DI's we now have. They work acceptably with OC at around 768, although I find it harder and harder to turn them on these days.

    As you say, the good ol' days of Frisco, Caddy and OTD.
     
  24. Spart

    Spart Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    6
    Man your bill must be outrageous! Having so many accounts, but having phones that require internet access must cost you a small fortune!
     
  25. bjanow

    bjanow Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,763
    Likes Received:
    477
    I pay about $207 / month for 4 accounts with 1400 shared minutes. My wife uses an old LG so I escape that $30. It comes to $40 / month / person for my son and daughter, $10 / wife and the rest for me and my business. Not too bad considering what we are getting. We all have mini computers in our pockets with an OC one in mine.:)

    PS. I get a 15% trade discount on the main line.
     

Share This Page

Loading...