1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

"Media Gallery not installed"General


Last Updated:

  1. mishmosh2000

    mishmosh2000 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    6
    I get this message when in camera mode and hitting the previous picture to view it. I uninstalled some bloat including the stock ICS gallery.

    Does anyone know what I need to view the previous picture? I reinstalled ICS Gallery apk. I would prefer to use Quickpic but don't know if you can alter the picture review to it. Help!
     

    Advertisement
  2. Robertiv

    Robertiv Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I am in exactly the same boat. In GB, it seemed that after choosing Quickpic as the default, the system would recognize and use that. That does not appear to be the case in ICS. With the stock gallery app disabled, there is an error when trying to view using the camera app. This is STUPID! Does anyone know a work-around?
     
  3. Blue218

    Blue218 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    697
    Likes Received:
    81
    Me 3.....the stock moto gallery is crummy.....I disabled it and I installed 3D Gallery. I want to make it my default....I can get to picasa pics using it.
     
  4. rklaphake

    rklaphake New Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    So what should one do?
     
  5. razrclive

    razrclive Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2012
    Messages:
    181
    Likes Received:
    14
    Just remove the shortcut icon for the gallery from screen and replace it with the Quickpic one.
     
    carracerz14 likes this.
  6. carracerz14

    carracerz14 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    176
    That doesn't work if you are viewing the picture from the preview screen in the camera. I haven't been able to find a work around. In GB it would load quickpic, but in ics jt loads the stock gallery no matter what you set the default as
     
  7. horn34

    horn34 Active Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    10
    Anyone find a fix for this? I'm in the same boat.
     

Share This Page

Loading...