"Media" sound stopped working, as well as in call ear-speakerSupport


Last Updated:

  1. TheKat

    TheKat New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Both these problems started at the same time, so I imagine they are related, but weird.

    I have Samsung Captivate that I just hard-reset back to stock while trying to solve this.

    Two sound based problems:
    1) Media sound does not "work". That is music playback/media sounds do not work through the built in speaker. They DO work through the headset. Notification shounds and ringing DO work through the built in speaker. No even the AT&T startup Swoosh plays sound.

    2) When in call, I cannot hear anything through the front side ear speaker. If I hit the 'speaker' button and use the loudspeaker it works. If I use a headset, it works.

    I've tried everything I can think of (uninstalling apps, changing settings), I've even just completed a hard reset and reformat of my SD cards with reset... Nothing changed.

    I am unsure what else to check or change, and since I just did a factory-reset I also don't know what else might possibly be wrong...

    Any guidance appreciated.
     

    Advertisement
  2. MegatronVsMe

    MegatronVsMe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    5

    How old is it?
     
  3. TheKat

    TheKat New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    About 2 months.

    Weirdest thing though... Last night it just started suddenly working again. All the speakers and sounds started working again. I've no idea why...
     
  4. BookLover

    BookLover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    977
    Likes Received:
    114
    Next time it happens, press down firmly where the speaker is.

    In the AT&T Forum, someone had mentioned this fixed their speaker problem, but I got the feeling it was the speakerphone side that was their prob.
     
  5. Cycleman6

    Cycleman6 New Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    My sound quit working tonight as well. Phone is only two days old. I tried removing the battery and sim card, no fix. So I then 'agressively' tapped the speaker..solved the issue..
     
  6. TheKat

    TheKat New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    My issue turned out to be a hardware defect with the audio jack. Phone had to be replaced.
     

Share This Page

Loading...