Metro 2.2 Froyo, Rooted, deodex, bloatware removed


  1. imsupersonic

    imsupersonic Member

    Don't want to come off sounding like an idget, but.... where do I download the ROM to on my phone? I'm really new to all of this, I've only had the Ascend for less than a week, I did root it the other day though :) and I've installed CWM
  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    most likely something messed up during install, you are the only one I seen with no data thus far. The APN settings are set to hidden in the build.prop.

    tried reflashing and doing all the wipes?
  3. kingskidd268

    kingskidd268 Member

    ok will do

  4. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    you will need wifi enabled n connected to a wifi connection, other than that just click the link in the OP.
  5. imsupersonic

    imsupersonic Member

    Okay will do. Thanks :D
  6. BlastGT1

    BlastGT1 Well-Known Member

    Congratulations PlayfulGod, you have now ascended into the pantheon of Ascend deity!
  7. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    thanks but I think we should wait on that til I can do sumtin with CM7 lol
  8. istos

    istos Active Member

    I still can not get data enabled. I re-flashed with CWM 3.0.0.5 and I get the same thing. No data. I wiped everything every single time.
  9. arric_mclovin

    arric_mclovin Active Member

    i installed the file link you had posted PG and it still has all the bloatware on it:eek:
  10. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    Did you have the metro version installed first?
  11. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member

    So you are going into Settings> Wireless & networks> Mobile network settings and selecting Data enabled and it will not turn on?
  12. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    pose to be on by default. Mine says its enabled but mine has no service so lol
  13. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member

    Well, he said he was trying to get data enabled, so it sounded like he was trying to turn it on. He would have to tell it to turn on after the install, wouldn't he?

    Ok, scratch what I just said. I turned off my wifi and cannot get to websites either. Anyone know if it works on the update when loaded from Metro?
  14. arric_mclovin

    arric_mclovin Active Member

    yes i did
  15. istos

    istos Active Member

    It is on, but i get no data connection. I went back to Icarus to check, and I have data, however, I re-flashed to 2.2 after wiping everything and I have no data.
    It is very strange since it looks like there's other people running it without an issue.
  16. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member

    Are you flashing PlayfulGod's file, or the original update from Metro?
  17. Piranha650

    Piranha650 Active Member


    I'm running 2.2 with no wifi and have data.
  18. istos

    istos Active Member

    This is PG's zip file. i have downloaded it 3 times to make sure the zip file is not the issue. And I have flashed it 5 times now.
  19. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member

    Yeah, I had the same issue, so I flashed to stock and made sure my data worked, then went to the 2.2.2 upgrade. It is still working. Some people have done this then installed PG's file and it is working on them, so I may try to install his now.
  20. istos

    istos Active Member

    I flashed back to stock and tried the upgrade. I got a message saying that my system was up to date.
  21. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    New version available, link and detail in OP.
    istos likes this.
  22. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member

    PlayfulGod, can you post instructions for installing a2sd? I tried it on my phone and it keeps telling me that a2sd is not found.
  23. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member

    Go to this link Huawei Ascend Android 2.2 Upgrade and follow the instructions for Option 2. That's what I did and it worked for me.
  24. PlayfulGod

    PlayfulGod Well-Known Member

    I did it with a kitchen on ubuntu.
  25. istos

    istos Active Member

    Cool man. I just dld new PG's zip. If that doesn't work i will revert to stock and run the upgrade. Thanks a lot for the info.

Share This Page