MK802 and MK802II Custom ROM [Altonus MM]


Last Updated:

  1. surfacineden

    surfacineden Member

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    cant seem to flash rev2 on my MK802II..anybody manage to do it?
     

    Advertisement
  2. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    219
    Likes Received:
    5
    You need to follow the directions above from Rikomagic forum. Miniuser had issues with it so be careful.

    The regular instructions for flashing rev2 only work for the MK802 and MK802+.
     
  3. surfacineden

    surfacineden Member

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Yup I tried using the Phoenixcard method on my mk802II..the blue led doesn't seem to go off on rev2..

    But it does go off using the stock MK802II image..
     
  4. EManU3LXX

    EManU3LXX Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    280
    Likes Received:
    88
    PLEASE NOTE If you have the MK802 II dont worry about Rev 2 installed, it's not the same hardware (kinda)
     
  5. EManU3LXX

    EManU3LXX Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    280
    Likes Received:
    88
    Alright to make this easier for people, anyone who gives me a boot.img with a ALLWINNER CPU can recieve a compatibility .zip for this ROM... Please PM me with any info, don't post in the thread, links updated!!! PLEASE READ ALL THE INFO BEFORE INSTALLING!
     
  6. grindinonyourm

    grindinonyourm Well-Known Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    181
    Likes Received:
    5
  7. EManU3LXX

    EManU3LXX Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    280
    Likes Received:
    88
  8. surfacineden

    surfacineden Member

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    then how can we install CM10 on MK802II? there's no way for us to get CWM working on it..
     
  9. George909

    George909 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    How can I get cm10 on mk802 II
     
  10. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    219
    Likes Received:
    5
    Well I got CWM working last night, but I couldn't navigate the menus at all and the screen kept blanking out. The input from my keyboard and mouse was registering, but I couldn't get to the back-up selection. It just kept sending me to mounts.

    Eventually the screen went blank and I couldn't get it to reboot. I thought I bricked it, but I was able to flash the firmware from rikomagic without issue.

    Anyone know how I am supposed to navigate the menus?
     
  11. dbshane

    dbshane New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Did you do this on MK802 II? Is there a CWM for MK802 II?
     
  12. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    219
    Likes Received:
    5
  13. 000bit

    000bit New Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    You need to have an usb mouse plugged in (and optionally an usb keyboard).
    You can scroll by moving the mouse up and down (the screen will flicker and on some items it will be blank) and you select by left clicking.
    I tried CWM on MK802 II some days ago, but couldn't install other versions of cm9 (when rebooting I had black screen), so I'm not sure it's working properly.
     
  14. enyeng

    enyeng New Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I had the same issue as you. CWM seems to be installed, the screen keeps on blanking out. Tried with both mouse and keyboard (funny: one keypress would blank the screen, another would make the CWM reappear). Then clicking a mouse, the screen goes blank for good.

    Tried to flash the firmware (have done it beforehand with the same card), but there seems to be nothing happening. The blue led did not turn off at all. Any idea of how to recover from this?
     
  15. enyeng

    enyeng New Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Never mind... I connect the MK802 to the PC and reflashing the firmware, and it works again now. Perhaps a power adapter issue, then. Now, let's retry to see if it is 2nd time lucky to get the CWM working ;)
     
  16. ccortada

    ccortada New Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  17. 000bit

    000bit New Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    I have some updates.
    So this -> Rikomagic MK802 Forums • View topic - CWM Recovery Installation + CM9 & CM10
    doesn't work (or at least I couldn't make it work, didn't test it much).
    You will be able to install cwm, but the screen will be split in 4 subscreens flickering as soon as you move the mouse/keyboard.

    This -> Rikomagic MK802 Forums • View topic - THE MK802 II Recovery How to, Tools, Firmware and Benchmarks works, using phoenix card you can restore to a proper firmware, but not CM10 (for now).

    TO INSTALL CWM on MK802 II:
    Get this -> https://www.miniand.com/forums/foru.../clockworkmod-recovery-5-5-0-4-livesuit-image
    Use phoenixcard and burn as product the recovery image. Booting the mk802 with the card inside will basically screw the boot process (yes, the correct solution would be creating a valid image, but I didn't have time and/or experience).
    Now REMOVE the card and reboot the mk802 II. Because the boot stage is screwed the mk802 will enter recovery mode and BE ACCESSIBLE WITH LIVESUIT.

    Get livesuit or livesuit64 according to your operating system from here -> How to re-install MK802 firmware - Liliputing. Burn the clockworkmod-recovery-5-5-0-4-livesuit-image from the first link using livesuit as it was supposed to be.

    You should have a full screen, with no flickering, version of CWM and the mouse should work properly, too.

    Now, because with screwed everything with the phoenixcard, a factory reset/wipe IS NECESSARY (no backup is possible). You can format the card to normal and use it to install CM10 and compatibility zip, otherwise remember to REMOVE the card before rebooting or it will screw everything again.

    The result? The CM10 boot screen will appear spinning on the screen, BUT it will be stuck forever (because probably we need another compatibility zip).

    SO, if it was not clear from the multiple times I said you're screwing the boot process, DO NOT DO THIS. IT IS STILL NOT WORKING.



    Note for the devs, I tried extracting the recovery.img from the cwm-livesuit and writing to /dev/block/nandg, but the flickering issue is still there, I wonder if the boot.img of the livesuit img is necessary as well, or maybe on mk802 II recovery is on nandf? I need to extract the contents of the official mk802 II firmware and compare, but I didn't have time. Is the compatibility zip for mk802 also valid on mk802 II?
     
    kozmo2k4 and dbshane like this.
  18. EManU3LXX

    EManU3LXX Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    280
    Likes Received:
    88
    I will updates the CWM links etc. If your on a MK802II, and you know how to back stuf fup using adb, send me a boot.img... or a .zip from a different rom built SPECIFICALLY for the mk802II.. I added a small forum to my mk802 site, and I can better help you there, or pm me... please don't spam my inbox and as I repeat thois SHOULD work on the mk802 II but only try it if you are ready to back it up, or are willing to send me a boot.img so I can make a compatibility zip. Hope this answers questions about the mk802 II and about where and how to contact me... PLEASE REREAD AND REREAD again till your eyes hurt!!!


    Got the boot.img.... updates to follow shortly.. please leave bug reports on my site not here, I can help you out better that way
     
    jmreed97, 000bit and ccortada like this.
  19. EManU3LXX

    EManU3LXX Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    280
    Likes Received:
    88
    New compatibility zips to be uploaded before next week friday, in these devices are the MiniX Plus and the MK802. Thanks to 00bit and firebird? if I spelled it right! lol.. anyway thanks to them these two devices will have compatibility zips, and Altonus MM Rom will be recieving a small update too! Thanks for your support and Happy Romming guys!
     
    surfacineden and firebird274 like this.
  20. George909

    George909 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    what about the mk802 II
     
  21. EManU3LXX

    EManU3LXX Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    280
    Likes Received:
    88
    I meant the mk802 II lol I failed sorry
     
    smayonak likes this.
  22. suunnittelija

    suunnittelija New Member

    Joined:
    Sep 18, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I bought a device called MK805 from Aliexpress. I can't post links but it can be found there by searching MK805 Allwinner A10 Android 4.0 RAM 1GB ROM 4GB Mini TV. It does have similar specs than MK802 but it has got AV out too.

    I need support for usb bluetooth dongle so custom rom is needed. Can you make this rom combatible with MK805? I haven't receive the device yet so I can't provide any technical details/files.
     
  23. mrpotato

    mrpotato Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    guys,give us a video about 2nd gen mk802
     
  24. Gatewave

    Gatewave New Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Could somebody tell me if I can use a bluetooth keyboard and mouse (with bluetooth USB dongle) on MK802II. Only information I could find was about MK802 and that some files need to be added but nothing about 802II.
    Could someone please confirm?

    Thanks
     
  25. jazzymc

    jazzymc New Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    At the moment MK802II is not supported , there should be a proper computability file in order to work with CM9/10. Once there is a working CM9/10 rom for mk802II you will have the ability to use bt mouse and keyboard with a supported dongle.

    @EManU3LXX : I appreciate your work, is there something I can help , or provide you with some data in order to make the port to mk802II easier?
     

Share This Page

Loading...