MMS Download KNOWN ISSUE


Last Updated:

  1. matbob

    matbob Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Two Heroes in my household. One has MMS download issues and the other one does not.

    About two weeks ago I could send but could not receive MMS pics. It would have a download button that when pushed would cause the word "downloading" to appear indefinitely, but no download...

    Took it to the local Sprint Service center to take a look at it. They said leave it here for 2 hours so we can fix it. It's not a known issue. We will probably have to reset your phone (read: Officially -"never heard of that problem", unofficially - "oh, another one of these").

    Two hours later (really?? two hours to do a hard reset??) we picked up the phone and it seemed to be working. Downside: all contacts were duplicated and all the apps/settings had to be re-done. Not surprised about the latter, bugged by both.

    One week later the problem is back. MMS won't download again. Sends pics just fine. This time I call Cust Svc and quickly get transferred to the advanced technical guys who tell me that.....

    THIS IS A KNOWN SOFTWARE ISSUE THAT HTC IS WORKING ON

    Wow. Ok. So do I have to do a hard reset? Nope. I was instructed to dial ##XXXXXX# (XXXXXX = your MSL, unique to your phone) and go to edit mode and erase and re-enter both the mobile number and the MSID exactly as they were before and then press the menu button and select "commit changes". It says nothing changed, but apparently this resets the connection. Then I was instructed to go to ##3282# to check the MSID and make sure it was the same. No problems there.

    Customer Service guy sent me a picture MMS and I received it. YAY! Thank you thank you and hang up.

    I tried again from another phone and..............Downloading......

    NOT WORKING AGAIN (within minutes)

    Call back to Cust Svc - quick transfer to the technical dept.

    "Yup, that's a know issue. HTC is working on it and they haven't sent out the software update yet. We're really sorry. I can call you back in a week and let you know if there is a fix yet. Let my manager talk to you."
    manager-"We're sorry, we can't fix it. If you get survey, answer question number 5 with "I don't know" so that we don't get a bad review like we would if you answer "NO""

    So, if you've read this far, thanks. I don't know if anyone else has better advice to make this work like it should. I hope the software upgrade is something that comes sooner than 2.1. I appreciate the helpful spirit of those that recommend rooting, but I'm not ready to do that, nor do I really want to.

    I know there are others who have had this problem (since it's finally a "known" issue). What have your experiences been?
     

    Advertisement
    DLM likes this.
  2. camdz

    camdz Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    5
    I have a similar issue when trying to receive pictures from my brother (treo 755). It just shows up as a play button after downloading, and wont load anything. I receive pictures from other phones just fine. I dont know if this has something to do with his phone or mine though.
     
  3. matbob

    matbob Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    The problem seems to be universal. The phone won't receive MMS pics from anyone, regardless of the phone on the other end (tried to date: another Hero, BlackBerry and iPhone).
     
  4. swoid

    swoid Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    matbob,
    thanks for your post. and to those others that posted similar threads on this issue. i just started having this issue (as far as i know) on friday. i've had the phone for about 6 months. not rooted and only 3 simple apps/widgets have been on my phone. i was also part of the group that had problems just receiving regular texts intermittently early on. got a new phone and bamm - still same issue. quit blaming it on the physical device and start fixing the sprint/phone interfacing issue! there are 3 hero's in my household (with varying usage) and mine's the only one doing this.

    friday night i talked with up to 4 sprint techs and adv techs (total talk time of about 3 hrs). each had different techniques to solve this. tried everything that OP mentioned. one rep said that she has to "reset the data cache" every 6 months on her smart sprint phone. one guy even mentioned that restarting my account (w/o extending my 2 yrs) has fixed it. right. nothing worked and some advice actually made my data connection get disconnected or get the error code 67. "hard reset" my &ss! i'm glad i'm getting feedback that that is only a temp fix before i did it. i had to argue with a adv tech "mgr" because he was saying they could fix it and i didn't want to (hard reset). yeah, look who's f$%*ing wrong now. yeah, still pissed, just ranting. i ended up getting a "small" credit because sprint is so effed right now with the androids. when i argued with the amount, they said to be happy because they aren't supposed to give any credits for "software" issues! yeah, right, call enough times and someone (not even a mgr) will give you a credit - no questions. ranting over.

    what i did try was to reduce things taking up memory. don't think it has done much. i also noticed that with the buildup of pic texts that weren't downloaded to my phone yet, i get old pic texts very very slowly (but only a fraction of them).

    anyways, from the lack of urgency of this issue on this forum, it seems like a smaller problem than i imagined, but i don't believe it.

    **people - test it out by having a friend send you a pic text or send one to yourself!

    thanks,
    -s
     
  5. mbell75

    mbell75 Banned

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    981
    Likes Received:
    77
    I can send and receive photos perfectly fine using Handcent....Do it quite often in fact. Twice I had to press the download button more than once but I still got the pic. Maybe the pics being sent to you are too large.
     
  6. swoid

    swoid Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    nope, not a size issue. nor a stock or handcent issue. by the way, we can send fine. just issues receiving.
    thanks for testing.
     
  7. d12d

    d12d Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Sorry everyone is having trouble with this. But I have no issues sending or receiving mms. I am using Handcent for what its worth.
     
  8. matbob

    matbob Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    I have seen this issue sort of simmering here but not get really hot for weeks now. Many of the people who experienced it reported that when they called in to CS that they told them it was not a known issue. At least now I have confirmation from Sprint CS that it is a KNOWN issue and they admit it and HTC is supposedly working on it.

    They told me that the problem is some software interference with some program, they just haven't figured out what yet. They said that some users were having trouble downloading data through email and that some were having the picture MMS issues I have. It apparently has to do with some software update. I suspect they are related, but it is strange that they seem to manifest randomly.

    I take what they say with a grain of salt considering that they are not the ones trying to fix the problem, much less software engineers. They only know what they are told and then they have to repeat it to us. Pardon the pun but it's like a bad game of telephone (where each person whispers the message to the next until the end when the message is nowhere near its original). I at least hope that HTC is truly working to resolve the issue and that the fix doesn't have to wait till 2.1 drops.
     
  9. matbob

    matbob Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    I did some searching and this problem is not unique to Sprint. There are Eris users who are also afflicted with non-downloading picture messages.
     
  10. DLM

    DLM Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    2
    I had the same exact problem on 2 seperate occasions and had to hard reset both times. Same thing, Sprint knew nothing, even my local guy knew nothing and its another reason I hate this phone that I like so much.
     
  11. V425

    V425 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    347
    Likes Received:
    22
    I have also experienced this problem (I also use Handcent). The download issue started about a month after I got the phone and after calling Sprint they told me that I needed to hard reset the phone or exchange it. After about a month I finally gave in and did the hard reset but a month later the problem was back. In my opinion hard resetting my phone once a month and having to recustomize everything just isn't worth it. So I have been having people send the pics to my gmail or I go to the Sprint picture mail website to view them. I also sometimes get a "hiddensenderaddress" message after getting some MMS as well. And sometimes the MMS only shows up in my notification bar but when I click to open the message it disappears and doesn't show up in the thread. Even the disappearing messages will be on the Sprint picture mail website though.
     
  12. matbob

    matbob Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    forgot to mention earlier, but I also experienced the "hiddenaddress" thing.
     
  13. DLM

    DLM Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    2
    yep, have had both but I chose to reset it as I felt I was entitled to have everything work as it was supposed to, and I too hate having to 're-customize' my device
     
  14. swoid

    swoid Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Seems like DLP, matbob, and I are experiencing the same thing.
    Update on last day: I'm getting a one pic text delay. In other words, the first pic from friend 1 will be downloadable after friend 2 sends a pic text
     
  15. DLM

    DLM Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    2
    yep and at times the second pic that works will list in the text thread before the first one, and the first one will still not be available but show as the newer post.
     
  16. DBolanos

    DBolanos Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Damn i got the same problem. my phone is not rooted cuz idk anything about that but it barely started happening to me. i used to work just fine now it just says downloading(it takes days to finally get it). ahhh. soo many problems with the hero haha :)
     
  17. DLM

    DLM Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    2
    never rooted mine either
     
  18. liquidanomaly

    liquidanomaly Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have the same problem, but if somebody sends me the same picture twice in a row, i'll get one of them. I had the problem on the stock phone, then rooted it.. still a problem. I went through the same crap with tech support. They said it was a known issue as well. Waiting on it to be fixed.
     
  19. marshall518

    marshall518 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    5
    Same problem on stock or handcent SMS, on almost every picture! What a joke! Maybe 2.1 will fix it in 2015! Ha, ha
     
  20. Bigg Fella

    Bigg Fella Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    man I love this forum, you guys saved me a LOT of frustration. I just started having this issue today and was starting to boil. Now, I know I can just turn the flame down and simmer until a fix is released.
     

Share This Page

Loading...