MMS not sending on DroidSupport


Last Updated:

  1. GMANLIVE

    GMANLIVE Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Is this a known problem? I have tried recently to send a photo than I tried a ringtone all below 1mb. I am using Handcent but I tried it on the default message app and it just sits there with a swirling thing like it is sending but it never does. Am I missing something? Do I need to take it back?
     

    Advertisement
  2. gregbridwell

    gregbridwell Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    2
    Make sure your using the most up to date version of Handcent (I believe it is 2.9.21) because I know they were doing alot of work on MMS capabilities.

    Also, I was having general MMS "issues" when I first picked up the Droid but I found that by updating all of my mobile numbers in my address book to the 1-312-555-1212 format my messaging issues were solved. I would take out the parentheses on the contact you want to message, like the format I described above, reset the phone and then try sending the photo again. If it works, update all of your contacts.

    I updated mine by exporting a google.csv file from my gmail contacts. I did a "file - replace" using excel and then reimported my google contacts into gmail which then updated my Droid OTA. I reset the phone and Voila!
     
  3. GMANLIVE

    GMANLIVE Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    I tested it on one contact adding the 1 before the number and still didnt work. I am not sure how to reset the phone though? If I need to actually do that.
     
  4. gregbridwell

    gregbridwell Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    2
    To reset: Shift-ALT-Delete or just turn it off, pull the battery for a second or two just to be sure and power up again.
     
  5. gregbridwell

    gregbridwell Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    2
    ...and you've got to remove the parentheses too, not just add the 1
     
  6. GMANLIVE

    GMANLIVE Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    I dont see any parentheses
     
  7. gshocker

    gshocker Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I ran some tests this morning and at least to my AT&T iPhone friends the MMS messages are getting thru but they do seem to be slow. Maybe 10 minutes or so later the message might pop up.
     
  8. GMANLIVE

    GMANLIVE Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Problem is it did work before I know I used it. I tried uninstalling Handcent thinking that was the problem but it still didn't work. I am wondering should I call Verizon or take it back to them.
     
  9. MarshallMoorman

    MarshallMoorman New Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

Share This Page

Loading...