Mobile Network Issues, Help!Support


Last Updated:

  1. 1+9+8+7

    1+9+8+7 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I flashed the generic Froyo rooted ROM a few weeks back and flashed the latest radio too.

    My desire was from orange UK and originally Sim locked to orange (now unlocked) and orange branded.


    However some times my mobile internet (3G, H) locks up. The APN settings arn't wrong as it does work. It will work for the first few site visits or page changes then stops. The uplink arrow appears to still be working but the downlink arrow doesnt. This is the case for anything, browser, maps, market.

    A reboot solves this and I can continue working fine.

    It seems to be:

    When I turn the phone on I can use the mobile internet fine (3G, H) and works a good speeds. However if I switch it off and use WiFi for a bit, switch WiFi off and go back to using the mobile internet this is when it happens.

    Has anyone come accross this or have any suggestions?

    Thanks,

    Gary
     

    Advertisement
  2. JudithPrietht

    JudithPrietht Well-Known Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    6
    finding the same thing for the last hour or so - maybe a problem with Orange rather than the phone? mine's branded and unrooted.
     
  3. 1+9+8+7

    1+9+8+7 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I've had the problem for the past few weeks, just haven't had the time to do anything about it. I was thinking it might be an app I have installed but can't think what one or why.
     
  4. sam81

    sam81 Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Emails on my Desire stopped coming through on Monday afternoon.

    There's just a blank page now - have rebooted several times, and logged in again but still just a blank page.

    Any ideas anyone? I need the emails on my phone!

    They are OK on the Desktop & Netbook................it's with Virgin Ntl.
     
  5. Quintonir

    Quintonir Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I'm having something similar, except I can't do anything.

    I can't get online, or onto the Market at all. The data transfer symbol doesn't even appear at the top of my screen.

    I just got the Froyo RUU onto it, and had downloaded a couple of things fine. But now it's just not working.

    Any help?
     
  6. 1+9+8+7

    1+9+8+7 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0

    Your problem is APN settings, search the forum.
     
  7. tdoro89

    tdoro89 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    you couldn't be a little bit more specific than just "APN settings"?
     
  8. nicka3200

    nicka3200 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    357
    This is a very old thread so I doubt the previous poster will be around to answer. However custom ROMS often have the wrong APN settings included. Try searching your carriers website for APN settings & create a new APN from scratch.
     
    Hadron likes this.
  9. Hadron

    Hadron VIP Member VIP Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    17,781
    Likes Received:
    10,702
    And to play safe: APN is Access Point Names, and you'll find it in the mobile data settings.
     
    nicka3200 likes this.

Share This Page

Loading...