Motorola Droid Custom ROM Issues


Last Updated:

  1. Devium

    Devium New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I've been messing around with my phone for quite sometime and I've reached a road block that I can't quite figure out. I've previously and successfully put JRummy, Cyanogen and Bugless Beast on my phone, but suddenly out of nowhere, NOTHING works. I'm attempting to put a custom ROM on my phone and I've had little to no success.

    These are the steps I've taken:

    • Start at stock 2.1
    • Apply ESE81_SPRecovery with RSD Lite 4.6 (Proper drivers installed)
    • Phone boots successfully and I can boot into SPR successfully
    • Move custom ROM onto SD card named as "update.zip" (not update.zip.zip)
    • Reboot into recovery
    • Wipe data & cache 3x
    • Go to Install and Allow update.zip
    • Install update.zip (UD7 specifically -- not a corrupted download as I've downloaded several times from different locations. I've also tried several different ROMs)
    • Install is successful
    • Reboot and I get stuck at the Motorola M
    • I wait 10 - 20 minutes and no boot screen
    • Pull battery, wipe data & cache again, reboot
    • Same issue with Motorola M

    I've tried literally everything and Cyanogen, Liquid, Bugless Beast, UD7, and numerous other custom ROMs all have this same issue. I've tried wiping my SD card completely clean.

    I had momentary success when I flashed back to stock 2.0.1 sbf with RSD Lite, installed SPR, then applied Liquid custom ROM but I felt daring and tried to do the same process but with UD7 and it won't load. Since then, nothing has worked.

    I've tried this same process on two different computers with different versions of RSD Lite (4.6 and 4.7), different sbf files, different ROMs and tried using SPR and Clockwork (With ROM Manager Premium and different versions of Clockwork). However, none of this has worked.

    When these processes don't end up working I have to reflash the stock 2.1 sbf with RSD Lite because restore won't work either.

    Anyone have suggestions?
     

    Advertisement
  2. GideonX

    GideonX Guest

    Before rebooting after loading the rom, try loading a higher voltage kernel. It sounds like you got all your bases covered tho, good luck.
     
  3. klwheat

    klwheat Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    172
    Likes Received:
    5
    +1 for the new kernel....sounds like your issue. Which one are you currently using?
     
  4. Devium

    Devium New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  5. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian VIP Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    9,416
    Likes Received:
    1,919
    Try *not* installing a kernel at all and using the SBF to restart the process.

    Also, Are you rooting at any time here? Just curious b/c I wonder if something in UD requires root right off the bat (highly unlikely, but still...)
     
  6. Devium

    Devium New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I've tried installing alternate kernels and not installing kernels. Both have the same outcome.

    Also - I've tried while having root and without having root. Once again -- same outcome.
     

Share This Page

Loading...