Motorola Triumph "Beware of Issues"Support


Thread Status:
Not open for further replies.

Last Updated:

  1. samman7

    samman7 Member

    Dear All,

    Just let you all know I was one of those customers who had high hope for new Motorola Triumph from VM (brought the phone first when it came out at Bestbuy local store on 7/20), However, that went downhill after I started to experience the following issues below. Please note some of these issues are already noted in android forums & VM website by other people who also experienced same issues, which I only repeating because I was having the same issues as well. I’m totally convinced the quality of this product is very bad, that why I have already returned my Triumph phone back to the store this morning, and return using my Samsung Intercept. So Beware!

    ISSUES
    1) was able to duplicate Screen flicker issue if repeat push power button (as shown in link below)
    http://www.youtube.com/watch?v=-dugB7Iuk-8
    2) Weak signals cause phone to reboot
    3) With Spot focus & AF mode on, will cause HW clicking sound near camera lens
    4) Don't take picture directly any Florescent lighting like what I accidently did lay on my couch yesterday, because it will damage the camera sensor, causing yellow blob in the middle of the screen every time you take picture indoors.


    Adding to the list of issues that others experienced
    5) Bluetooth headset will have static or other end receiving call will not able to hear you.
    6) LCD Touch Screen light leaks at bottom corners.
    7)DEAD ON ARRIVAL OR DEAD IN FEW DAYS.
    8)SCREEN freeze
    9)GPS takes at least 2mins to get it's position(too long)
    10)Battery will not hold it's charge
    11)Power button sticks
    12)WIFI Tethering will not work ( there is work arounds out there but not stable.)

    Conclusion:
    Not worth the money ($300) you might want to wait till Motorola & Huawei fixes these issues or wait till VM introduce another phone that is not exclusive to VM(like intercept & Optimus). Which should have better reliability?

    Advertisement
  2. samman7

    samman7 Member

    All,

    Referring to Item 4, here is actual pictures. Again don't take picture directly into any florescent lighting otherwise your camera sensor maybe damage just like mine.

    Attached Files:

  3. DincMT

    DincMT Active Member

    Mine had the same yellowish hue center of pictures. Once I adjusted camera settings, it hasn't been an issue since. The "auto" setting isn't up for the job. I manually set the type of lighting, brightness, contrast and saturation for the best picture. On my HTC Incredible, ISO 200 was a decent set it & forget it. Not so, for optimal pictures manually adjust! PITA but is tenfold better quality.
  4. mixedguy

    mixedguy Active Member

    I returned a Triumph for the screen flickering issue.. I noticed the phone started flickering after I tuned on "Live wallpapers" and it never went away even after turning off the "Live wallpapers". Seems like "Live Wallpapers" triggered the flickering but I'm not 100% sure and I'm not willing to test it on my new Triumph.. Could possibly be a software issue if that's the case..

    The green blob in pictures is also a issue the Nexus S has so it just seems some cameras are very sensitive to bright Florescent lighting.. Also would like to point out my girlfriends HTC sensation makes a similar click noise when taking pictures so I'm not sure if clicking is really a issue..
  5. samman7

    samman7 Member

    thanks dicmt & mixedguy for your inputs! All I can say is the problems didn.t exist before I took the picture directly at the lighting. Furthermore, if u look at the picture more closely u will notice the surrounding boarder are in correct color only the middle area in which the light fixture was taken shown yellow textue. Yes, I did tried manual setting still didn,t work. Same action was taken for clicking but no go.
  6. harvickchick

    harvickchick Well-Known Member

    That's weird about the camera. Couldn't you just have exchanged it for a different truimph rather than totally giving up?
  7. samman7

    samman7 Member

    Exchange won't solve the problems, because I'm now convinced that this Product Is not worth $300 bucks and will repurchase Later once product becomes stable and price drops lower
  8. rk_pr0t0c0l

    rk_pr0t0c0l Member

    The camera works fine. You just need to mess around a bit with settings until you are satisfied. I was not satisfied at the beginning. The colors were not coming out right and there was a yellowish tint. I changed the settings and now I'm very satisfied.

    Check the white balance setting for your camera, it may have been messed up when you took a picture of the light. I seriously doubt the sensors is just going to break because you took a picture of a light. I took a picture close to the sun today, then fixed the settings and everything was fine.

    Compared to other phones, the issues with this phone are really nothing. I'm sure there are defective units, but they are a very small percentage.
  9. GadgetGator

    GadgetGator Active Member

    I've been using live wallpapers on my Triumph since the day I got it (July 17th) and have never had a flickering issue. Not even once.
  10. KensterVF

    KensterVF Active Member

    My 1st Triumph flickered, but I am aware of the issue before getting it. However, I later exchanged it for another one due to it rebooting once. lol. The 3rd Triumph hasn't flicker nor rebooted on me yet. ^_^. Oh, they couldn't swap the 2nd Triumph therefore, this is my 3rd Triumph. :p

    Anyways, I am very happy with the phone, except for the camera. It helps a bit if you use "Daylight" settings instead of auto. Auto is not your friend. :(

    Ken
  11. androidfonefan

    androidfonefan Well-Known Member

    Problem 4 probably was not caused by a florescent light, I have not taken pictures of any of them and mine had the yellow blob in the middle of the screen the first time I tried the camera, I would say it is a factory flaw, this has also been reported by other owners.
    As for your conclusion, I have been recommending much the same to people and referring them to the Optimus V with VM.
    Despite what some say, the OV is a good phone even if it is not the power house that the MT was meant to be and fell short of.
    A proprietary phone is not the issue though, the problem was poor design on Motorolas part for not making sure that a phone with their name on it was not up to par, and follow thorough on Sprint/VMs part to make sure that Motorola had done their job and that Motorola was providing a phone that was not going to dirty VMs name and reputation. This however is something that Sprint/VM should be doing with every phone they release no matter the manufacturer.
  12. idbl_fanatic

    idbl_fanatic Well-Known Member

    Everyone complaining about the screen flicker, who actually sits there and turns the screen off, and on, off, and on, off, and on, off, and on?
  13. isaacj87

    isaacj87 Well-Known Member

    Well, it appears my Triumph has fallen victim to the screen glitch. Mine didn't do it for weeks now, but now it's starting to do it. It's really bad too. It draws terrible lines on the screen.

    Also, my battery door won't stay on and I have some light bleeding from the bottom. I'm willing to overlook some of the little problems, but it looks like the screen problem might potentially be damaging.

    Guess I'll have to exchange the phone tomorrow.
  14. mundane24

    mundane24 Well-Known Member

    i know right?!? :D when i do a 'fast' off and on, it DOES flicker. but when i let it sit (like what normal people would do) for a while then turn it ON, it turns on ok! :)

    *the video that's in the initial post is just pure anal retentiveness, imo! ;)
  15. ceejay83

    ceejay83 Well-Known Member

    hmm that's weird, it developed over time. i have no flicker issues when turning it off/on, hope it doesn't happen to me after my return policy is up
  16. isaacj87

    isaacj87 Well-Known Member

    I thought it was strange too. However, out of curiosity, I decide to boot into CM7 and see if the problem occurs. Surprisingly, it doesn't.

    I guess it's just an issue with the stock ROM.
  17. ceejay83

    ceejay83 Well-Known Member

    that's good to hear, moto is lagging on that source!
  18. micahdiablo

    micahdiablo Well-Known Member

    I wouldn't say it's anal retentiveness. But if you are constantly checking for a text message or something or time and it flickers like that, that is not a good thing.
  19. stef7

    stef7 Well-Known Member

    One thing I might suggest as an experiment, now YMMV and you'd try this at your own risk... point the phone's camera at an incandescent bulb of about 60W and get close enough so the white image fills the entire screen (so the screen is all white), and take a photo. I suppose you might try the same with the reflection off a white piece of paper out in the sun.

    Now then, is the yellow blob that is being reported still there? :cool:
  20. pre

    pre Member

    Would you mind commenting on your experiences with the CM7 build on other Triumph issues that are frequently found, like the connectivity issues... once your have the radio working, of course.

    Particularly 3G data, phone calls, and decibel levels
  21. isaacj87

    isaacj87 Well-Known Member

    I can't really say. All those things you've listed are items that aren't working on CM7 yet.
  22. Killa-X

    Killa-X Member

    Sorry your phone didnt work out for you samman7.
    1. Have not yet to seen this problem, mine just turns on, no flick.
    2. Well, My phone hasnt reboot due to weak signal so far either
    3. Not sure on this one, but i haven't heard clicking yet.
    4. Have not seen this my self. but i dont store my phone near any FLs. My room is CFLs, and so far pictures come out the same as my digital camera, just not near as sharp of course, because a phone camera cannot beat a digital camera from my understandings.

    http://i.imgur.com/0grtE.jpg -- Room (lit by 8 CFLs)
    http://i.imgur.com/28BxO.jpg -- Random 5MP shot from mall window with flash
    http://i.imgur.com/tFUGo.jpg -- Testing speed of camera, 45mph in car, no bluring
    http://i.imgur.com/xpF02.jpg -- Storage unit, in reality, the end of that hallway is a different color FL lamp. Either its dieing, or its tented, because the hallway i was in, i was standing under the only bright FL tube, the rest were dimmer, and had a more tungsten type feel to it.

    $300 well spent =) Ordered from VirginmobileUSA.com
  23. chilid

    chilid New Member

    My wife and I each bought the MT on July 21. Previously we both used LG OVs that performed well for us. The main reasons for the change were the larger screen, HDMI, and 2 cams.

    My first MT was returned a week later due to the lack of a functional GPS. It had the same issues that have been widely reported here, yet unacknowledged by Motorola or VM. My MT was afflicted by the same GPS problems and was returned last week. There were no other issues except one. The MT signal strength seems to be 6 to 8 dbs worse than the OV in side-by-side comparisons, but it did not seem to affect phone performance that I could detect.

    My wife's phone has worked perfectly from the get-go, which gives
    me hope that Motorola can turn MT into a dependable product. All Mot needs to do is say when that might happen. Meanwhile I'm happily back on the OV.

    As others have suggested in this forum, potential buyers may want to hold on to their pocketbooks until Mot announces some fixes.
  24. cutterjohn

    cutterjohn Well-Known Member

    I becoming more and more dubious of the "ability" of foxconn engineers to build a pretty straightforward fw, as in I'm beginning to wonder if some of these problems aren't ultimately triggering bugs in their froyo build.

    Hopefully with Google buying Motorola Mobility they'll take away stock fw from Foxconn and start doing it inhouse, and get us more frequent updates. It'd be nice to get icecream sandwich quickly... and from a more competent source...
  25. micahdiablo

    micahdiablo Well-Known Member

    I have that same flicker image but it even happens EVERYTIME i hit the power button...be it back to back or long periods of time.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page