Multi touch keyboard?Support


Last Updated:

  1. jayno20

    jayno20 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24
    I haven't really seen this discussed for the Incredible yet. I have tested it and they keyboard is definitely not multi touch, I have tried better keyboard and smart keyboard pro both of which lag horribly for me and only smart keyboard actually worked with multi touch. Am I missing an option or does the Incredible really not have multi touch for the stock keyboard?
     

    Advertisement
  2. jfunk

    jfunk Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    305
    Likes Received:
    78
    I don't believe it does. This is purely a software limitation though, the Inc does contain a true multi-touch sensor unlike the Droid & N1 which fake it using software.
     
  3. jayno20

    jayno20 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24
    any chance it will be enabled through updates or something? I really like the stock keyboard, I just want multi touch for it!
     
  4. Flaring Afro

    Flaring Afro Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    445
    Likes Received:
    57
    Why do you need multitouch? Why would you hit 2 keys at the same time? I type pretty fast using both thumbs on the stock one and haven't had any lag or problems...
     
  5. michaelkahl

    michaelkahl Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    364
    Likes Received:
    95
    I'd use Swype if speed is a concern.
     
  6. Doc_Stew

    Doc_Stew Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    101
    Likes Received:
    12
  7. Rubik76

    Rubik76 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    158
    What about when you want to combine a "C" and a "Z"?
     
  8. jayno20

    jayno20 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24
    its mostly hitting E and then space, I am doing it so fast that its not registering the space bar.
     
  9. Amin Sabet

    Amin Sabet Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    31
    I too am occasionally not registering the space bar. Would love to see that fixed.
     
  10. jlb0305

    jlb0305 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    25
    I agree, swype is awesome in portrait... however in landscape i think i type faster with my thumbs on the stock keyboard due to increased space. Its just harder to slide quickly across the keyboard in landscape. My only turn off of swype is that I loose the voice to text which I use while driving so I don't have to type.
     
  11. golfinglenn

    golfinglenn Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    41
    Why do you lose voice to text? I use swype with Handcent and hit menu and the microphone button is right there. I just need to know how to get it to capitalize the first letter of a sentence? Do you say capital first, like period at the end?
     
  12. lmbgm

    lmbgm Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    150
    Likes Received:
    27
    sunthas likes this.
  13. makewayhomer

    makewayhomer Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    265
    Likes Received:
    12
  14. kwest12

    kwest12 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    470
    Likes Received:
    69
    +1
    Excellent question, this is definitely something I'd like to get a good answer to. Anyone wanna go beat up an iPhone with me and steal its multitouch keyboard?!

    I hope there is a good keyboard replacement out there!
     
  15. sunthas

    sunthas Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    141
    Likes Received:
    13
    Of course, it looked like the droid keyboard had other features such as Keyhold down for other characters which iphone did not?

    Not sure what the purpose of the multitouch is... lets you type faster I guess?
     
  16. General_Crespin

    General_Crespin Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    5
    Yeah. A couple times now I've had problems with typing too fast for the keyboard.
     
  17. lmbgm

    lmbgm Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    150
    Likes Received:
    27
    I guess its not really speed, more like how clean you type. I've got sloppy fingers I guess. If I was coordinated enough to lift up my fingers fast enough so there were never two down at once, I guess it wouldnt be a problem.
     
  18. jayno20

    jayno20 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24
    This is literally the only thing that iPhone has right now over the Incredible IMO. I would love to see this get enabled on the stock keyboard via hack or update.
     
    kwest12 likes this.
  19. drhill

    drhill Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    762
    Likes Received:
    186
    The droid has multi touch. The N1 too. The N1 just has inferior sensor hardware.
     
  20. Piercing Heavens

    Piercing Heavens Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    18
    So there is no fix for this? When I type the keyboard does not register the spacebar every couple words. It's irritating having to go back and correct the mistakes. Just by writing this message my space bar did not register about 5 times. It's not keyboard but simply the fact the keyboard is not registering the spacebar when I type fast.
     
  21. FrozenIpaq

    FrozenIpaq Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    153
    Likes Received:
    22
    The problem is with HTC Sense and HTC's custom keyboard. The stock android keyboard has multitouch support
     
  22. x0x

    x0x Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    266
    Likes Received:
    59

    You sure about that? If that is the case then one more reason to root once available.

    Like a few others mentioned in this thread, SpaceBar is where I have the majority of issues when I am typing fast. Sometimes it doesn't get picked up.
     
  23. Lefort1

    Lefort1 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    266
    Likes Received:
    26
    AFAIK the only multitouch keyboard available is "Smart Keyboard" look for it in the marketplace. It is true multitouch and has a skin to make it look like vanilla android if that's your thing.
     
  24. soapinmouth

    soapinmouth Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    321
    Likes Received:
    56
    I don't see why you would want anything over swype
     
  25. jayno20

    jayno20 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24

    Yep that's the only issue I am noticing too... It's only spacebar because I am hitting it at almost the same time I am hitting the letter prior. Multi touch would COMPLETE this phone for me.
     

Share This Page

Loading...