1. HUGE Androidforums.com UPDATE! Learn what's new (and download the new app!)
    Dismiss Notice

MXQ can't see my 5g wifi


Last Updated:

  1. SlyDawg57

    SlyDawg57 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have Spectrum (Time Warner Cable) internet. My phones see the 5g and able to connect.

    I use to see and use 5g signal on my box but we had a problem with our modem and Spectrum came and changed the modem. Now the 5g signal is no where to be found on my MQX box.

    Any suggestions.
     

    Advertisement
  2. Koopakid

    Koopakid Member

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    8
    Are you sure the 5g signal is still enabled? Have you checked on other devices?
     
  3. SlyDawg57

    SlyDawg57 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes I have no problem with it on other devices. I run a Speedtest on my phone with 5g and it shows download speeds of 95mbps. If I'm not on 5g my download speed is around 10mbps
     
  4. SlyDawg57

    SlyDawg57 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Don't see the message that I received in an email......but as I stated in the original post I did have 5g capability prior to Spectrum having to change out my modem.

    I have 5g on my phones and other devices but it no longer shows up on my tv box.
     
  5. Koopakid

    Koopakid Member

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    8
    Well depending where your router is compared to distance between your box this could be the issue. As I understand 5g wifi is a little faster and is great for devices in the same room as the router, but not great for distance. So maybe the new router doesn't produce as good as a signal as the old router.
     
  6. zer0_cool

    zer0_cool Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    to my knowledge the mxq only picks up G networks and you are probably using an N signal when it comes to 5ghz networks. i have the same problem.
     
    Andrew Cole likes this.

Share This Page

Loading...