My Downloads showing up on the other Eris Driod In houseGeneral


Last Updated:

  1. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    We have 2 Eris Droids in our house, when I download something it also shows up in the other droid in the house which is the main phone line for our verizon account. Is there anyway to change that or no?
     

    Advertisement
  2. Bishop

    Bishop Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    280
    Likes Received:
    15
    Crazy, I used to have that problem with a phone I had before. If the other phone was powered off, it would only download to one phone. It was a hassle doing that though. And there's no guarantee it'll work with the Eris, but may be worth a try.
     
  3. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,691
    Likes Received:
    8,364
    Are they both using the same google account? If so, change the google sign in for one of them.
     
  4. Bishop

    Bishop Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    280
    Likes Received:
    15
    Or that...
     
  5. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,691
    Likes Received:
    8,364
  6. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    Ya, we are using the same account as the other phone is the "master" phone line. I didn't think I could have a different google account for each phone.
     
  7. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,691
    Likes Received:
    8,364
    Sure you can. Just create another.

    The gmail account you use for the phone is more or less the center to which everything else revolves. It not only provides the email address to sync with, but the contacts and calendar as well. It is your identity in the Android market and allows the market to update apps along with keeping track of purchases you have made. When running the 2.1 OS you can have more than one gmail account synced to your phone, but no matter what you have to have a main gmail account for everything to connect with.
     
  8. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    But I don't have the 2.1 as of yet.
     
  9. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    You dont need it, just made a new google account and switch one of the phones to it.
     
  10. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    Ok I'll give that a try! Thanks for putting up with my question. Then do I have to "point" the market to it?
     
  11. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    no, should be automatic when you change the login.
     
  12. Wolfedude88

    Wolfedude88 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    2,756
    Likes Received:
    554
    No all you should have to do, is change one of the phones to a different gmail account, and you should be good to go.
     
  13. EddieVersatile

    EddieVersatile Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    3
    Changing the default gmail account sounds simple lol. But requires a hard reset of the device. Unless someone can get Frisco in this thread, he has mentioned, recently, having a lot less painful way of changing it lol.
     
  14. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    I went into the Android Market, menu, then help and after reading through it, it says I can't change my sign gmail account. It's not important enough to reset the phone. I'll just deal with it showing up on my phone and on my husband's phone.
     
  15. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    You dont have to reset your phone

    go to menu>settings>apps>manage apps>

    find gmail and clear data, there are a few other google apps you can clear data on them as well

    once that is done click your gmail app icon and it will ask you to login, whalla.
     
    oaklane likes this.
  16. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    Thanks I did that and it didn't ask me to log back in
     
  17. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
  18. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    YEAH it finally worked. I was just about ready to give up then I looked one more time to see if there was something I forgot to clear. And this shouldn't "mess up" anything for the account as a whole. Now I'll have to download something to see if it shows up on my husband's phone.

    Thanks!
     
  19. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    The only thing is my contacts disappeared and all their ringtones or pictures attached to them.
     
  20. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    That is because they are synced to the other account. online save or export them from your old google account and import them to the new account.
     
  21. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    Ok I did that and it worked great! Now I'm trying to have it see my calendar or the original gmail account which I shared it but it's showing all that is on it?
     
  22. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    Say again? Im sorry...

    I got you shared the calendar between the 2 accounts, what is showing on your phone though?
     
  23. oaklane

    oaklane Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    4
    In the original gmail account I had created an additional calendar so that events for just myself didn't show up on the "house" calendar. I shared that particular calendar on the original gmail account that the phones are connected to - we'll call it Carol. But when I log into on my phone with the new gmail account I created the Carol calendar isn't one that I can choose to view. So there's something Im missing in the step between exporting and importing.
     
  24. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,691
    Likes Received:
    8,364
    Is the Carol calendar showing up in your google calendar on the computer?

    If it is, then on your phone open the calendar and hit Menu > More > Calendars and make sure that there is a green check mark next to the Carol calendar. After it syncs the new calendar should be showing.
     
    oaklane likes this.
  25. Podivin

    Podivin VIP Member VIP Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    3,679
    Likes Received:
    881
    If I'm reading this right, it sounds like the Carol calendar needs to be told (doing this online) that it's shared with the new email account.
     

Share This Page

Loading...