my Market has died. closes right after open (NOT "force close")Support


Last Updated:

  1. obe

    obe Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Starting today, whenever I open the Market application, its window appears and immediately disappears. It doesn't say anything about a force close - just disappears.

    I tried connecting to Wifi and disconnecting from Wifi.
    Connecting to mobile internet and disconnecting from it.
    Shutting down the phone multiple times.
    Doing it will charging and while not charging.
    Nothing works.
    It keeps happening.

    Ideas, anyone?
     

    Advertisement
  2. grainysand

    grainysand Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    175
    Try this for me: open up Google Talk, sign out, then try the market again. If that still doesn't work, sign back into Talk and then try the market.
     
  3. Bunjiweb

    Bunjiweb Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    259
    Likes Received:
    40
    Not wanting to state an obvious thing but have you got a task killer enabled that this is on the list to auto-kill? Just a thought! If not and above doesnt work maybe a factory reset is in order, just make sure you have your apps/media/contacts backed up.

    Ben
     
  4. obe

    obe Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    hmm... i'm sorry to say that I don't have Google Talk. I have "Google Talk Service", but no Google Talk. no GTalk either. could it be that i removed it? i don't remember... in fact i've never used it in my life...

    should i download it and then try? can i even get it without Market..?

    thanks!
     
  5. obe

    obe Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    i don't think that's the case. i have a task manager application i downloaded and i've definitely not put it on any auto-kill list there... i haven't downloaded any other task managers and AFAIK there is no built-in way to do such a thing so i guess that's not it...

    i figured i might have to factory-reset but it's a pain...
     
  6. grainysand

    grainysand Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    175
    It should show up on your app drawer simply as "Talk." Doubt you have removed it, since it comes preloaded with the OS and can't be uninstalled without root access.
     
  7. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    What task manager are you using?

    Sounds like that's your cause.
     
  8. obe

    obe Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    it's called "Task Manager 1.11.9", by Wing Tseng, and i don't think it's related.
    it's also happening while the task manager is not running...
     
  9. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    Any apps installed when it started?

    Have you uninstalled the task manager as a test?
     
  10. obe

    obe Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    i haven't uninstalled the task manager but i really don't think it's related, i've had it for ages, and i don't even think if has this kind of auto-stop feature... especially when it's not running :)

    as for other programs - i didn't download anything, but i was playing with android's SDK's examples and installing and modifying some of that stuff, mostly playing with their sample IME, but i uninstalled everything later, and i've also done this kind of stuff before and it didn't cause problems...
     
  11. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    Does the market die after a boot without opening the task killer? Does the task killer auto load at boot? Have you ensured core apps are whitelisted?
     
  12. obe

    obe Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    1. Market dies after boot without opening the tasks manager
    2. tasks manager does NOT auto-start
    3. not sure what you mean by "whitelisted"... whitelisted where? in the tasks manager? i don't think it has this feature and either way it's not running...
     
  13. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    Then sounds like a factory reset is your only option.
     
  14. whityuo

    whityuo New Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Basically I.was.having this exact same problem on my rooted HTC Droid inc 2. I just figured.it out so I have titanium back up app. And I went threw all of my list programs.in this app and all the programs that were highlighted in blue I noticed were.the ones that weren't working on my.phone, my alarm, music and android market weren't working and also Google framework something was highlighted. So I clicked on each one and there is an option to freeze or.in freeze.and there it was . All of my apps are.working again. Actually my market wasn't highlighted but i think my problem had something to do with this googleframework. Program. I hope this helps some one.
     
  15. wifichor

    wifichor New Member

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same Problem here and I don't know what to do. I can't install any new applications :((
     
  16. tastycaramel

    tastycaramel Guest

    You can try flashing Google Apps file to see if the Market returns.
     
  17. nicka3200

    nicka3200 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    357
    Via settings>applications>manage applications>all select the market/Google play & clear cache, clear data & uninstall updates. Then reopen the market app.
     
  18. tastycaramel

    tastycaramel Guest

    Wouldn't you have to reinstall the market updates upon launching ?
     
  19. nicka3200

    nicka3200 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    357
    They would reinstall themselves but you would be starting again with a clean sheet - no corrupt data.
     
  20. tastycaramel

    tastycaramel Guest

    Oh ya, forgotten about that :p
     

Share This Page

Loading...