My phone never enters sleep or standby mode

Discussion in 'Android Devices' started by Troca, Jun 22, 2010.

  1. Troca

    Troca New Member
    5

    Jun 22, 2010
    3
    0
    5
    Hi i just got a htc desire 5days ago i moved over from a iPhone 3G. I have a big problem with it.

    Battery lasts for about 4-5h i have read forums and googeld for 2 days now.

    So far i changed my Background to a black one i made wifi turn off after 15min no Bluetooth etc

    I think the problem is that my phone never goes in to sleep mode.when i go setting > about phone > battery the up time and awake time is the same.

    I downloaded advance task killer but the only program i can see running is Smart Keyboard Pro and Amazon. I kill amazon and it stays dead for sometime i cant kill smart keyboard pro it restarts it self straight away.

    I have had the phone on charge for about 6h now and the battery seams stuck half way and don't relay increase or its increasing very slowly.

    does any one know what could be going on ?

    thankfull for any help.

    regards

    Nik
     

    Advertisement

  2. mikebell

    mikebell Well-Known Member
    38

    May 19, 2010
    160
    24
    38
    Villa Straylight
    In the 5 days you've had your phone, has it always been like this? Or just since you installed Smart Keyboard Pro?
     
  3. w0bbl3r

    w0bbl3r Well-Known Member
    38

    Jun 22, 2010
    112
    22
    38
    i thought leaving wifi on and synching every half hour overnight would mean the phone was not sleeping for maybe 20 mins total during the night, just to sync, but mine appears to never actually go to sleep too. uptime and awaketime almost identical. :(
     
  4. c_man

    c_man Well-Known Member
    43

    May 3, 2010
    174
    40
    43
    London, UK
    Mine was fine.
    Then I installed Swype and had similar behavior, never entered sleep or standby mode.
    As simple as it sounds, a power off, power on solved the issue for me...
     
  5. wuthton

    wuthton Well-Known Member
    43

    Aug 18, 2009
    378
    27
    43
    Yorkshire, UK
    I have read about some people having the same problem, it turned out it was the calendar not letting the phone sleep. I am afraid I can't remember the solution but if you search on here and xda for Sleep and calendar I am sure you will turn something up.
     
  6. wuthton

    wuthton Well-Known Member
    43

    Aug 18, 2009
    378
    27
    43
    Yorkshire, UK
  7. uzetaab

    uzetaab Well-Known Member
    53

    May 11, 2010
    269
    92
    53
    Brisbane Australia
    there is a bug that some people experience where Calendar is listed with a very high partial wake, for a possible solution to this problem, try this thread:
    -link-

    (btw, it's not actually the calendar, some apps do not identify themselves properly)
     
  8. Troca

    Troca New Member
    5

    Jun 22, 2010
    3
    0
    5
    Its been this way from day one. last night i did a factory reset and installed all apps again and it worked untill about 4h ago when battery time and wake time was the same and charging it takes forever. I think im going to try to return this phone to carphonewarehouse and get my contract reversed. I dont have time or patients to experiment and have my phone dead after 4h.
     
  9. nx1977

    nx1977 Well-Known Member
    163

    Feb 8, 2010
    2,421
    172
    163
    UK
    Remove your flickr account ;)
     
  10. Troca

    Troca New Member
    5

    Jun 22, 2010
    3
    0
    5
    Don't have one don't even have a yahoo account
     
  11. rvenes

    rvenes New Member
    5

    Jul 16, 2010
    3
    0
    5
    mine is the same way now.
    Uptime = awake time...
     
  12. nx1977

    nx1977 Well-Known Member
    163

    Feb 8, 2010
    2,421
    172
    163
    UK
    Then you need to look for the app causing the issue.
     
  13. rvenes

    rvenes New Member
    5

    Jul 16, 2010
    3
    0
    5
    i removed friendstream.
    Disabled Facebook and flickr updates
    now 4 hours laiter i've lost 2% of my battery!

    Problem solved i guess!
     
  14. nx1977

    nx1977 Well-Known Member
    163

    Feb 8, 2010
    2,421
    172
    163
    UK
    Flickr will have been your issue. The rest should be fine to use
     
Tags:

Share This Page

Loading...