Nandroid restore problem.. please help


Last Updated:

  1. kevin217

    kevin217 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    Hey guys, whats up.
    so i decided to try out the Ruby rom today so i backed up my current rom and flashed it.
    i dont like ruby so i wet to restore the backup i made of my old rom(stock 2.2+root) and im getting a MD5 mismatch...
    not sure how that could have happened. is there anything i can do to get my data and datadata back?
    thanks guys,
    Kevin
     

    Advertisement
  2. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    Do you have any other (older) nandroid backups you can try?
     
  3. kevin217

    kevin217 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    yes i do, and i did. they worked but dont have the apps annd data that i need
     
  4. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    I understand, but it still beats having a non-functioning phone. Sorry your backup was screwed up. Bummer.
     
    kevin217 likes this.
  5. kevin217

    kevin217 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    so there is no way to use the data files to restore my apps/data?
     
  6. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    If you are getting an MD5 error that means the backup is corrupt.
     
  7. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,063
    Likes Received:
    8,529
    I'm NOT saying this to rub salt in the wound but in the future, you might consider running Titanium Backup or similar in addition to Nand. Nice to have that double wall of security for apps at least, plus Nand backups take a lot of space whereas Titanium only saves the most recent restore. So you can do it frequently and always be in the game without using tons of card space.
     
    turbozombie and kevin217 like this.
  8. danielevans83

    danielevans83 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    3
    hey same thing happened to me. did you rename the backup folder by any chance? after creating my Nandroid backups I went and renamed my folders. apparently some characters are not accepted for these folder names.

    if you did then make sure the folder names have no spaces or punctuation. I had one called "Stock 2.1" that kept giving me MD5 errors until I renamed it to "Stock21"

    hope that works for you!
     
  9. danielevans83

    danielevans83 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    3
    not always true. i renamed my Nandroid folders and got MD5 errors until I simplified the folder names.
     
  10. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    Ok, I can see where that could be.
     

Share This Page

Loading...